Gazimağusa’da özel gereksinimli çocuklara omurga sağlığı eğitimi verildi

Gazimağusa’da özel gereksinimli çocuklara omurga sağlığı eğitimi verildi

ABONE OL
Aralık 12, 2023 12:22
Gazimağusa’da özel gereksinimli çocuklara omurga sağlığı eğitimi verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Dik Durmak İyidir Projesi kapsamında Mağusa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda özel gereksinimli 67 öğrenciye omurga sağlığı eğitimi verildi.

Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, uzman fizyoterapistler tarafından  özel gereksinimli öğrencilere İsveç merkezli olan ve kişinin propriyosepsiyon (propriyosepsiyon ya da özduyum beynin ve bedenin farklı parçalarının birbirine ve ortama kıyasla nerede konumlandığını ve nasıl hareket ettiğini bilmesini sağlayan duyudur) duyusunun daha hızlı gelişmesini sağlayan temel beden farkındalığı terapileri temelli omurga sağlığı eğitimi veriliyor.

Öğrencilere denge, doğru postür ve nefes teknikleri içeren oyun ile harmanlanmış egzersizler yaptırıldı; günlük rutinde omurga sağlığını kötü etkileyebilecek hareketlerin de nasıl düzeltilmesi gerektiği ile ilgili seminer de düzenlendi.

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından yürütülen proje, 14 ilkokul ve 4 özel eğitim merkezinde eğitimler verilmesini içeriyor.

Proje ile ilgili duyuruların Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği Facebook hesabı/ Instagram hesabı ve www.ktfb.org internet sitesinde yayınlanacağı kaydedildi.

TAK/BRT




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.