Gazze’deki Hastaneler Genel Müdürlüğü: Şifa Hastanesi’nde 650 hasta ve yaralının hayatı tehlikede

Gazze’deki Hastaneler Genel Müdürlüğü: Şifa Hastanesi’nde 650 hasta ve yaralının hayatı tehlikede

ABONE OL
Kasım 12, 2023 13:47
Gazze’deki Hastaneler Genel Müdürlüğü: Şifa Hastanesi’nde 650 hasta ve yaralının hayatı tehlikede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze Şeridi’ndeki Hastaneler Genel Müdürlüğü, Şifa Hastanesi’ndeki felaket durumu nedeniyle 36’sı çocuk 650 hasta ve yaralının hayatının tehlikede olduğunu duyurdu.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut, Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Gazze Şeridi’ndeki herhangi bir hastaneye bir damla dahi akaryakıtın girmediğini vurgulayan Zakut, “Şifa Hastanesi’ndeki felaket durumu nedeniyle 36’sı çocuk 650 hasta ve yaralının hayatı tehlikede.” dedi.

Şifa Hastanesi’ndeki duruma ilişkin Zakut, “Şifa Hastanesi yerleşkesi ve muhitinde güvenli bir yer yok, oradaki şehitlerin cenazelerine ulaşmanın da imkanı yok. Şifa Hastanesi yerleşkesindeki yaklaşık 1500 göçmenin hayatı da tehlike altında.” ifadelerini kullandı.

Zakut, Gazze’deki Rantisi Çocuk Hastanesi’nin zorla tahliye edilmesi nedeniyle çocukların hayatının tehdit altında olduğunu aktardı.

İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de su ve elektrik kesintileri altında tıbbi ve diğer atıkların birikmesi nedeniyle herkesin hayatının tehlikede olduğunu belirten Zakut, “Mısır’dan acil olarak Şifa Hastanesi yerleşkesindeki hasta ve yaralılar için ambulanslar göndermesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

– İsrail’in Gazze’ye saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 43’ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 361’i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre, Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre, İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 11 bin 100’ü aştı, bu kişilerin en az 4 bin 500’ünü çocuklar, 3 bin 27’sini ise kadınlar oluşturuyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimciler, 186 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.