“Haydar Aliyev’in Hayatından 100 An” kitabının imza töreni yapıldı

“Haydar Aliyev’in Hayatından 100 An” kitabının imza töreni yapıldı

ABONE OL
Ekim 12, 2023 10:12
“Haydar Aliyev’in Hayatından 100 An” kitabının imza töreni yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Meclis Başkanı Zorlu Töre, “Haydar Aliyev’in Hayatından 100 An” kitabının imza törenine ve Azerbaycanlı ressam Aida İbrahimova’nın resim sergisinin açılışına katıldı.

Meclis Başkanı Zorlu Töre açılışta yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Azerbaycan’a yapacağı temasların geleceğe dair bir müjde niteliği taşıdığını ifade ederek Türk birliğinin önemine işaret etti.

Töre, 3 devletin bir millet olduğuna vurgu yaparak, Türklük şuurunu taşıyan herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini ve milli dava anlayışının milli şuurdan kaynaklandığını hatırlattı.

Meclis Başkanı Töre, Türk Birliğinin sağlanması gerektiğini kaydederek, Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev ile Milletvekili Ganira Pashayeva’yı da saygıyla andı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, Azerbaycan ziyareti arifesinde bu anlamlı gecede bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Azerbaycan ile milli, kültürel ve diplomatik bağların gelişmesi için irade koyduklarını söyledi.

Türkiye’nin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradenin ve bir millet üç devlet anlayışının kökleşmesi ve gelişmesinin önemine vurgu yapan Tatar, Azerbaycan Kıbrıs Dostluk Cemiyeti’nin yürüttüğü faaliyetlere işaret etti ve Kıbrıs davasına birlikte sahip çıkıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün iki devletli yeni siyasetinin Azerbaycan’dan büyük destek bulduğunu, Azerbaycan medyası ve kamuoyunun Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğunu vurguladı.

Tatar, karşılıklı ilişkilerin daha da pekişmesi ve halklar arası muhabbettin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmaya devam edileceğini de belirterek, “Bizim için önemli olan KKTC’nin tanınması yolundaki çalışmalardır” dedi.

AB’nin Kıbrıs Türkü’ne yapmakta olduğu haksızlıklara dikkati çeken Cumhurbaşkanı Tatar, bu ziyaretler ve münasebetlerin engellenmeye çalışıldığını ancak Kıbrıs Türkü’nün kendi bağımsızlığı ve iradesiyle bu topraklarda onurlu bir yaşam sürmesinin bir insan hakkı olduğunu vurguladı.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.