DOLAR 45,0734 0.04%
EURO 52,7960 -0.05%
ALTIN 6.579,75-1,14
BITCOIN 3401689-1.06915%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Hayvancılık Dairesi’nden su ürünleri denetimi

Hayvancılık Dairesi’nden su ürünleri denetimi

ABONE OL
22 Nisan 2026 16:43
Hayvancılık Dairesi’nden su ürünleri denetimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Dairesi Su Ürünleri Şubesi, Lefkoşa Türk Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren su ürünleri depo ve perakende satış yerlerinde denetim yaptı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde görevli veteriner hekim ve zabıta ekiplerinin katılımıyla işletmeler; “hijyen koşulları, depolama şartları, ürünlerin etiketlenmesi, çalışanların sağlık karneleri, haşere ve zararlı kontrol uygulamaları ile yürürlükteki mevzuata uygunluk” açısından kontrol edildi.

Denetimlerde gıda olarak tüketime uygun olmadığı tespit edilen 4 kilogram balık, imha edildi. Ayrıca çalışanlarının sağlık karnesi bulunmayan işletmelere de Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri tarafından idari para cezası uygulandı. Tespit edilen diğer eksikliklerin giderilmesi amacıyla işletmelere uyarılar yapılarak süre verildi.

Açıklamada, su ürünlerinin güvenilir ve sağlıklı şekilde tüketiciye ulaştırılmasına yönelik denetimlerin ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde kesintisiz olarak sürdürüleceği vurgulandı.

(MK/AK)  Fotoğraflı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.