DOLAR 46,8413 0.05%
EURO 53,6251 0.05%
ALTIN 6.253,14-0,26
BITCOIN 29742072.49593%
İstanbul
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Hindistan’da tünel inşaatında heyelan2 ölü, 8 yaralı

Hindistan’da tünel inşaatında heyelan2 ölü, 8 yaralı

ABONE OL
7 Temmuz 2026 14:30
Hindistan’da tünel inşaatında heyelan2 ölü, 8 yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan’ın Kerala eyaletinde devam eden tünel inşaatı sahasında meydana gelen heyelan sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

India Today gazetesinin aktardığı bilgilere göre, Wayanad bölgesinde günlerdir etkili olan şiddetli yağışlar, Anakkampoyil-Kalladi-Meppadi tünel projesinin şantiye alanında toprak kaymasına yol açtı. Yetkililer, olayda en az 7 kişinin toprak altında kaldığını, arama kurtarma çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti. Yaralılar bölgedeki sağlık kuruluşlarına sevk edildi.

“İnsan eliyle yapılmış bir felaket”

Kerala Tarım Bakanı T. Siddique, heyelanın tünel inşaatından çıkarılan hafriyatın bilimsel olmayan yöntemlerle istiflenmesinden kaynaklandığını vurguladı. İnşaat şirketinin uyarılara rağmen gerekli önlemleri almadığını belirten Siddique, “Bu, insan eliyle yapılmış bir felakettir. Bölgede iki yıl önce 300’e yakın kişinin hayatını kaybettiği facia hafızalardaki tazeliğini korurken, bu sorumsuzluk kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Kerala Eyaleti Afet Yönetim Otoritesi , bölgede son 24 saatte metrekareye 265 milimetre yağış düştüğünü belirterek, Wayanad ve Kozhikode bölgeleri için kırmızı alarm verildiğini duyurdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.