Hristodulidis, Holguin ile 30 Ocak’ta görüşecek

Hristodulidis, Holguin ile 30 Ocak’ta görüşecek

ABONE OL
Ocak 16, 2024 18:42
Hristodulidis, Holguin ile 30 Ocak’ta görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, 30 Ocak’ta, BM Genel Sekreteri’nin kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuéllar ile görüşeceği belirtildi.

Rum Devlet Radyosu ve Televizyonu RİK’in haberine göre Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, bugün basını bilgilendirirken yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, BM Genel Sekreteri’nin kişisel temsilcisi Maria Angela Holguin Cuéllar ile 30 Ocak’ta görüşeceğini belirtti.

Letimbiotis, kişisel temsilcinin atanmasını, Kıbrıs sorununda uzun süren çıkmaz döneminin ardından, önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.

Letimbiotis, hükümetin; müzakerelerin kaldığı yerden devam edebilmesi için ısrarlı ve sistematik bir şekilde çalıştığını da ifade etti.

Letimbiotis açıklamasında ayrıca Türk tarafının aynı samimi siyasi iradeyi ve yapıcı tutumu ortaya koyması temennisinde de bulundu.

Haberde, Holguin’ın Kıbrıs’ta bulunacağı süre zarfında iki liderin yanı sıra sivil toplum örgütleriyle de bir araya geleceği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.