İsmet Vehit Güney Ankara’da anıldı

İsmet Vehit Güney Ankara’da anıldı

ABONE OL
Kasım 18, 2023 18:39
İsmet Vehit Güney Ankara’da anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğumunun 100. yılı münasebeti vesilesiyle ilan edilen “2023 Kıbrıslı Türk ressam İsmet Vehit Güney’i Anma Yılı” kapsamında Ankara’da TÜRKSOY Genel Sekreterliği’nde etkinlik düzenlendi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in ev sahipliğindeki Anma Programı, ismet Vehit Güney’in çalışmaları ve hayatından kesitlerin yer aldığı resim ve fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı.

Etkinlikte Vehit Güney’e ilişkin belgesel gösterimi de yer aldı.

Açılış konuşması yapan TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, “39. Dönem Daimî Konsey Toplantısı’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda alınan karar ile Teşkilatımız 2023 yılını Doğumunun 100. Yılında Kuzey Kıbrıs’ın yetiştirdiği ünlü ressam, Kıbrıs resim sanatının öncüsü İsmet Vehit Güney Anma Yılı olarak ilan etmiştir.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu da, 2023 yılının TÜRKSOY tarafından sanatçı İsmet Güney’i Anma Yılı ilan edilmesinden duyduğu memnuiyeti ifade etti.

Büyükelçi Korukoğlu, bir öğretmen, ressam, karikatürist olan İsmet Vehit Güney’in Kıbrıs Türk tarihinde silinmez izler bıraktığını Kıbrıs Türk kültürünün uluslararası boyutta tanıtılmasına katkı sağlayan ilk Kıbrıslı Türk sanatçı olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. Yılı ve TÜRKSOY’un 30. Yılını kutladığımız bu yılda TÜRKSOY tarafından 2023 İsmet Vehit Güney’in doğumunun 100. Yılı vesilesiyle Anma Yılı ilan edilmesi bizler için ayrıca bir gurur vesilesidir” diyen Korukoğlu, TÜRKSOY’a teşekkürlerini sundu.

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu da, TÜRKSOY’da KKTC‘li bir sanatçının adının Anma Yılı olarak geçmesi ve bütün Türk coğrafyasında anılacak olmasının kendileri için onur verici olduğunu vurgulayarak, TÜRKSOY’a çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.