İsrail-Hamas çatışmaları 4’üncü gününde

İsrail-Hamas çatışmaları 4’üncü gününde

ABONE OL
Ekim 10, 2023 04:28
İsrail-Hamas çatışmaları 4’üncü gününde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas militanlarıyla İsrail güçleri arasındaki çatışmalarda 4’üncü güne girildi. İsrail, Hamas’ın saldırılarına misilleme olarak Gazze’de çok sayıda hedefi vurdu.

İsrail’in hedef aldığı noktalar arasında Cibaliye mülteci kampı ile El Şati Mülteci Kampı da vardı.

Bununla birlikte, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 143’ü çocuk, 105’i kadın olmak üzere 704’e yükseldiği bildirildi. Yaralıların sayısının ise yaklaşık 4 bin olduğu kaydedildi.

Saldırılarda iki gazeteci de hayatını kaybetti.Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh İsrail hava saldırısında yaşamını yitirdi. Saldırıdaaynı bölgede yaralanan başka gazetecilerin de olduğu belirtildi.

Öte yandan İsrail tarafında da ölü sayısı artıyor. İsrail’de hayatını kaybedenlerin sayısı 900’ü aşarken, 57’si ağır 2 bin 616 kişi de yaralandı.

İsrail, Hamas tarafından saldırıya uğrayan Gazze sınırındaki yerleşim yerlerinde kontrolü yeniden sağladıklarını duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı YoavGallant Gazze’de tam abluka emri verdi. İsrail ordusu Gazze’deki Hamas merkezlerine geniş çaplı saldırı başlattıklarını bildirdi.

Saldırıların daha büyük bir bölgesel çatışmaya dönüşebileceği endişesi sürerken İsrail-Gazze sınırı yakınlarına çok sayıda tank, asker ve zırhlı araç yığdı.

Sınıra yapılan bu yığınak İsrail’in Gazze’ye yönelik olası kara operasyonuna hazırlık olarak yorumlandı.

Israil ordusu Lübnan sınırına da asker ve tank konuşlandırdı. Lübnan’dan İsrail’e sızan silahlı saldırganların sınırda çıkan çatışmada öldürüldüğü bildirildi.

Öte yandan İsrail Enerji Bakanı YisraelKatz, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne giden su akışının kesildiğini söyledi. Katz, dün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail’in Gazze Şeridi’ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığını da duyurmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.