İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti

İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti

ABONE OL
Ekim 7, 2023 06:21
İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden silahlı bir grubun İsrail topraklarına sızdığını duyurdu. İsrail ordusu son gelişmelerin ardından “savaş durumu alarmı” ilan ettiğini duyurdu.

İsrail Ordusundan yapılan ve İsrail’e sızan grup için “terörist” ifadesi kullanılan açıklamada, ilerleyen saatlerde daha fazla ayrıntı paylaşılacağı belirtildi.

Çatışma görüntüleri sosyal medyaya yansıdı

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, Gazze yakınlarındaki İsrail yerleşim yerlerinde silahlı bir grubun kamyonetle ilerlediği görüldü. Silahlı kişilerin bir evin çatısına konumlandığı bir video ve yolda ilerleyen silahlı grubun polis aracına ateş açtığı videolar paylaşıldı.

İsrail’deki Kanal12 televizyonunun haberine göre, Gazze’den 4 ayrı silahlı grup çevredeki yerleşim yerlerine girdi.

Filistinli grupların, Gazze Şeridi açıklarında İsrail Deniz Kuvvetleri’ne ait bir tekneye ateş açtığı aktarıldı.

İsrail resmi yayın kuruluşu KAN ise Gazze çevresindeki yerleşim yerlerindeki bölgeye roket isabet etmesi sonucu İsrailli bir kadının öldüğünü bildirdi.

Gazze Şeridi’nden sabah saatlerinde İsrail tarafına roket saldırısı başlatılmıştı.

İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırıların ardından İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Savaş durumu alarmı ilan ediyoruz. Son 1 saat içerisinde Gazze’den İsrail’e çok büyük ölçekte roket saldırıları başladı ve teröristler birkaç farklı noktadan İsrail’e sızdı. Sınıra yakın bölgelerdeki halkımıza korunaklı bölgelere yakın durmaları talimatı veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan bir diğer yazılı açıklamada da Hamas’ın roket fırlatma ve İsrail içine sızmayı içeren kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurdu. İsrail ordusu, vatandaşlarından talimatlara uymasını talep etti.

Gazze’den atılan roketler nedeniyle Kudüs’te saldırı uyarı sirenleri çaldı. İsrail hava savunma sistemi Demir Kubbe’den ateşlenen füzeler nedeniyle Kudüs semalarında patlama sesleri duyuldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.