İsrail savaş uçaklarından Gazze Şeridi’ne bombalı saldırı

İsrail savaş uçaklarından Gazze Şeridi’ne bombalı saldırı

ABONE OL
Ekim 8, 2023 06:04
İsrail savaş uçaklarından Gazze Şeridi’ne bombalı saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu başlattı. Filistinli gruplar çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak abluka altındaki Gazze Şeridi’ne götürdü. İsrail savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerini bombaladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ operasyonu için düğmeye bastı.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e roket ve havan topları atıldı. Fırlatılan roketler Askalan kenti başta olmak üzere birçok bölgeye isabet etti, duman ve siren sesleri yükseldi.

Gazze’den atılan roketlerin bir kısmı Tel Aviv’e de düştü.

Yaralanan İsraillilerin sayısı 1590’a yükseldi

İsrail resmi yayın kuruluşu KAN’da yer alan habere göre, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” isimli saldırıda yaralı sayısı arttı.

Saldırıda yaralananların sayısının 1590’a çıktığı aktarılan haberde, en az 300 kişinin hayatını kaybettiği yinelendi.

Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, yaralılardan bazılarının durumunun çok ağır olduğu kaydedildi.

İsrail ordusunun X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da Nahal Tugayı Komutanı Yonatan Steinberg’in, Gazze sınırındaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı yakınında Filistinli gruplarla yaşanan çatışmada yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İsrail basınında daha önce saldırılarda 300 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 1100’ü geçtiği duyurulmuştu.

Hamas: İsrailli esirlerin sayısı Netanyahu’nun düşündüğünden fazla

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, El-Aksa Televizyonu’na yaptığı açıklamada “Mescid-i Aksa’yı ve Filistinli esirleri savunmak amacıyla başlatılan “Aksa Tufanı” saldırısının devam ettiğini söyledi.

Saldırı sebebiyle İsrail’in derin bir krizle karşı karşıya kaldığını aktaran Ebu Ubeyde, onlarca İsraillinin esir alındığını ve “İsrailli esirlerin sayısının Netanyahu’nun düşündüğünden kat kat fazla olduğunu” öne sürdü.

Ebu Ubeyde, İsrailli esirlerin Gazze Şeridi’nin her yerinde mevcut olduğunu belirterek, İsrail Gazze halkına ne yapıyorsa aynısının İsrailli esirlere de uygulanacağını ifade etti.

Netanyahu’nun tehditlerine işaret eden Ebu Ubeyde, “Önümüze çekirge gibi düşen, yüzlercesinin silahlarını ve tanklarını direnişçilerimizin önünde bırakıp kaçtığı orduyla mı bizi tehdit ediyorsunuz.” ifadesini kullandı.

Siderot’taki polis karakolunun duvarını yıktılar

İsrail Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman, polis karakolunun yıkılması pahasına da olsa karakolda saklanan silahlı Filistinlinin yakalanması yönünde talimat verdi.

Söz konusu talimat üzerine önce omuzdan ateşlemeli füzeyle vurulan karakolun bir duvarı daha sonra buldozer tarafından yıkıldı.

Ardından karakol ve çevresinde yoğun bir çatışma başladı ancak Filistinli kaçmayı başardı.

İsrail ordusu, Filistinlilere bazı bölgeleri boşaltmaları çağrısı yaptı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze halkına uyarıda bulundu.

Paylaşımında “Hamas’ın saldırıları İsrail ordusunu Gazze’de harekete geçmeye zorluyor. Bu nedenle can güvenliğiniz için derhal yaşadığınız yerleri terk edin.” ifadelerini kullanan Adraee, boşaltılması gereken bölgeleri de sıraladı.

Buna göre, El-Mekusi bölgesi, Beyt Hanun ve Şucaiyye Mahallesi’nin doğu kesimi sakinlerinin Gazze kent merkezine, kuzey bölgesi, El-Bıreyc’in doğusu ve El-Meğazi’nin güney ve doğusundakilerin Gazze kent merkezinde bulunan kamplardaki sığınaklara, Büyük Absan ve Küçük Absan bölgesindekilerin Han Yunus kent merkezine, Refah’takilerin de Refah kent merkezindeki sığınaklara gitmesi istendi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.