DOLAR 45,4098 0.24%
EURO 53,5661 0.56%
ALTIN 6.874,790,87
BITCOIN 36371980.40652%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

İsrail’in Lübnan’da 2 Mart’tan beri düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 715’e çıktı
  • Sözcü Kıbrıs
  • Dünya
  • İsrail’in Lübnan’da 2 Mart’tan beri düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 715’e çıktı

İsrail’in Lübnan’da 2 Mart’tan beri düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 715’e çıktı

ABONE OL
7 Mayıs 2026 09:43
İsrail’in Lübnan’da 2 Mart’tan beri düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 715’e çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusunun 2 Mart’tan bu yana Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybının 13 artarak 2 bin 715’e yükseldiği bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 2 Mart’tan sonra düzenlediği saldırılara ilişkin ölü ve yaralı sayısını paylaştı.

Buna göre, geçen sürede İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 2 bin 715’e, yaralı sayısı 8 bin 353’e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı, dün İsrail’in 2 Mart’tan itibaren Lübnan’a düzenlediği saldırılarda 2 bin 702 kişinin öldüğünü bildirmişti.

– İsrail’in Lübnan’a saldırıları ve ateşkes

İsrail ordusu, Lübnan’a 2 Mart’ta yoğun hava saldırıları başlatarak, ülkenin güneyinde birçok beldeyi işgal etmişti.

Lübnan hükümeti de bu sürede ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Lübnan ve İsrail arasında 17 Nisan’da yürürlüğe giren 10 günlük geçici ateşkesin 3 hafta daha uzatıldığını duyurmuştu.

Ateşkese rağmen İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki saldırıları sürerken, Hizbullah da karşılık vermeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.