DOLAR 46,1116 0.02%
EURO 53,1487 -0.94%
ALTIN 6.409,16-3,23
BITCOIN 2792260-0.50284%
İstanbul
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER

Kıbrıs iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkelerden biri

Kıbrıs iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkelerden biri

ABONE OL
6 Haziran 2026 18:49
Kıbrıs iklim değişikliğinden en çok etkilenecek ülkelerden biri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve İnsan Sağlığına Etkileri” sempozyumuna katılarak bir konuşma yaptı.

Kıbrıs’ın bir ada ülkesi olması nedeniyle iklim değişikliğinden en çok etkilenecek bölgelerden biri olduğuna dikkat çeken Erhürman, bu olumsuz etkileri azaltmak için kararlı bir şekilde çalışılması gerektiğini vurguladı.

“Sağlık sorunlarının temelinde çevre sorunları var”

Geçmişte çevre ve sağlık sorunlarının birbirinden ayrı değerlendirildiğini belirten Nilden Bektaş Erhürman, günümüzde sağlık problemlerinin doğrudan çevre sorunlarıyla ilişkilendirildiğini ifade etti. İklim değişikliğinin dolaylı bir sonucu olan hava kirliliğinin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Erhürman, özellikle ülkedeki elektrik santrallerinin hava kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine işaret ederek, bu alandaki çalışmaların yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Su kaynaklarının korunması vurgusu

Konuşmasında kuraklık sorununa da değinen Erhürman, su kaynaklarının korunması ve geliştirilmesinin hayati önem taşıdığını belirtti. Erhürman, “Kendi su kaynaklarımızı geliştirmeli, Türkiye’den gelen suyu idareli kullanmalıyız. Su tasarrufu konusundaki bilinçlendirme kampanyaları oldukça değerlidir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çevre konusunda yürütülen geniş kapsamlı iş birliklerine de değinen Nilden Bektaş Erhürman, çevre sorunlarının toplumsal bir mesele olduğunu belirterek, “Sorunun bir parçasıysak, çözümün de bir parçası olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, çevre alanında başarılı çalışmalar yürüten sivil toplum örgütlerine plaket takdim edilmesinin ardından, Dr. Fulden Batıbeniz ve Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver’in sunumlarıyla sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.