Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’nın kanser farkındalık eğitimleri devam ediyor

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’nın kanser farkındalık eğitimleri devam ediyor

ABONE OL
Mayıs 3, 2024 18:09
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’nın kanser farkındalık eğitimleri devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri ile bir araya gelerek “Meme Kanseri Farkındalığı” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Doç.Dr. Ömer Taşargöl ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Çiğdem Bakkaloğlu, Dr. Erol Barçın, Dr.Sinem Şığıt İkiz, Dr. Leman Havuzsalim ve Dr. Ergün Ökçün katıldı.

Toplantı Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Doç.Dr.Ömer Taşargöl’ün yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Taşargöl yaptığı konuṣmada kanser farkındalık günleri doğrultusunda ülkemizin okullarında, ülkemizin geleceği olan gençlerimizin eğitimlerine katkı sağlamak adına seminerler düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Gençlerin toplum farkındalığında önemli bir rol oynadığına vurgu yapan Doç. Dr. Ömer Taşargöl; ayrıca toplantının gerçekleştirimesinde desteği olan Eğitim Bakanlığı, Gazimağusa Türk Maarif Koleji Okul Müdürü Mehmet Erim ve rehber öğretmen Mahmut Kara’ya da teşekkürlerini sundu.

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Eğitim Sorumlusu Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr.Sinem Şığıt İkiz öğrencilerle birlikte interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

İkiz sunumunda meme kanserinin erken teşhisi, tanı süreci, erken tanının önemi ve kanserden korunmanın önemine vurgu yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.