“Kıbrıs’ta gerçek iki halkın, iki devletin olduğudur. Çözüm bu temelde olmalıdır”

“Kıbrıs’ta gerçek iki halkın, iki devletin olduğudur. Çözüm bu temelde olmalıdır”

ABONE OL
Kasım 26, 2022 15:36
“Kıbrıs’ta gerçek iki halkın, iki devletin olduğudur. Çözüm bu temelde olmalıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’deki temaslarını tamamlayarak KKTC’ye döndü.
Tatar, Türkiye programı çerçevesinde, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’te temaslarda bulundu.
Dört günlük görüşmeleri ve konferansları hakkında TAK muhabirine değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki ayrı halk ve iki ayrı devlet gerçeğinin ve bu temelde siyasetin olabildiğince paylaşılmasının önemini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, temasları sırasında yaptığı görüşmelerde, yakın iş birliğinin artırılması ve bu bölgelerdeki gelişmelerin KKTC’ye de taşınması yönünde hemfikir olduklarını vurguladı.
Mavi Vatan’daki hak ve hukuk, Doğu Akdeniz politikası, federal çatının tehlikeler ve iki devletli siyasetinin gelişimine ilişkin konuları bulduğu her fırsatta anlattığını kaydeden Tatar, bu siyasete verilen tam desteğin önemine değindi.
İletişim çağında daha fazla kişiyle bir araya gelmeye, esnaf ve iş insanlarıyla buluşmaya önem verdiğinden bahseden Cumhurbaşkanı, yoğun bir programı olduğunu ancak fırsat buldukça bu tür davetlere katılmak istediğini söyledi.
Tatar, Türkiye ile kadim ve kutsal bağların güçlendiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“Kıbrıs’taki gerçek iki halkın, iki devletin olduğudur. Çözüm olacaksa bu temelde olmalıdır” diyen Tatar, bunun Doğu Akdeniz’de KKTC ve TC’nin örtüşen hak ve çıkarlarının da gereği olduğunun altını çizdi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.