DOLAR 48,05440,32%
EURO 56,1786-0,03%
ALTIN 7.144,952,66
BITCOIN 0%
İstanbul
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kolombiya’daki Depremde Can Kaybı 321’e Yükseldi

Kolombiya’daki Depremde Can Kaybı 321’e Yükseldi

ABONE OL
21 Ağustos 2026 20:30
Kolombiya’daki Depremde Can Kaybı 321’e Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da 10 Ağustos’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 321’e çıktı.

Ulusal Afet Risk Yönetimi Biriminden yapılan son açıklamaya göre, afette yaşamını yitirenlerin sayısı 9 kişi artarak 321’e ulaştı.

Yetkililer, depremde yaralananların sayısının 4 bin 595, kayıp kişilerin sayısının 257 olduğunu, enkazdan sağ çıkarılanların sayısının ise 364’e yükseldiğini bildirdi.

Kolombiya hükümeti, felaketin yol açtığı yıkımla mücadeleyi hızlandırmak amacıyla daha önce “ekonomik, sosyal ve ekolojik acil durum” ilan etmişti.

Mucize Fonu Kurulmuştu

Kolombiya Cumhurbaşkanı Abelardo de la Espriella, 18 Ağustos’taki açıklamasında depremin ilk belirlemelere göre 9,5 milyar dolarlık hasara yol açtığını kaydetmişti.

Yeniden inşa sürecini koordine etmek için “Mucize Fonu” adıyla yeni bir fon oluşturulduğunu belirten De la Espriella, bu adımın 1999’daki Armenia depreminin ardından kurulan “Kahve Eksenini Yeniden İnşa ve Sosyal Kalkınma Fonu ” örnek alınarak atıldığını ifade etmişti.

Hükümet, evsiz kalan ailelere kira yardımı, kamu hizmetlerinde kolaylık ile yeni konut ve konut iyileştirme desteği sunmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı De la Espriella da müteahhitler ile finans kuruluşlarını sürece destek vermeye çağırmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.