KTÖS ile KTOEÖS Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

KTÖS ile KTOEÖS Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı

ABONE OL
Mayıs 22, 2023 12:33
KTÖS ile KTOEÖS Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı’na karşı okul temsilcileri ve kurullar düzeyinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı ve Bakanlığa siyah çelenk bıraktı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, hazırlanan yasa değişikliğinin dayatma olduğunu öne sürerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bunun yerine Şura kararlarını dikkate alması gerektiğini belirtti.

“Okulların ihtiyaçları tam kapasite karşılansın, biz yarın tam gün eğitime geçelim” diyen Maviş, bunun için okullara öğretmenlere yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem de, nitelikten, altyapıdan, eğitimden bahsedenlerin önce kamusal eğitimin ne durumda olduğuna bakması gerektiğini ifade etti.

Eylem “Bugün öğretmen kaybederse tüm toplum kaybeder. Bu genişletilmesi gereken büyük bir mücadeledir ve sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Tahir Gökçebel de, Öğretmenler Değişiklik Yasa Tasarısı’na dönük eleştirilerde bulunarak Meclis’teki yasa tasarısının geri çekilmesini istedi.

Gökçebel, yasa tasarısı geri çekilirse öğretmen sendikaları olarak görüşmeye ve uzlaşıya varabileceklerini ifade etti.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.