DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.657,790,05
BITCOIN 7608190,30%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kutlu Adalı Basın Ödülleri sahiplerine takdim edildi

Kutlu Adalı Basın Ödülleri sahiplerine takdim edildi

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 10:23
Kutlu Adalı Basın Ödülleri sahiplerine takdim edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) Basın Emekçileri Sendikası, Kutlu Adalı Basın Ödülleri, Merkez Lefkoşa’da düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

Gazeteci yazar şair Kutlu Adalı anısına bu yıl 22’ncisi düzenlenen ödül töreni Müzik dinletisiyle başladı. Törende, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu da yapıldı.

BASIN-SEN Genel Sekreteri Serkan Soyalan etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Kutlu Adalı’nın katillerinin hâlâ bulunamadığını anımsatarak, konu hakkında girişim yapılacağı vaadinin yerine getirilmediğini kaydeden Soyalan, bu topraklarda şiddet tohumları ekilmesinin karşısında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kutlu Adalı’nın eşi İlkay Adalı da, Eşi Kutlu Adalı’nın “Ah vah seslerinin güncel olaylara faydası olmaz, ah vah çekeceğimize kimliğimize sahip çıkmalıyız” dediğini belirterek bu sözün doğruluğunun bu günlerde çok daha iyi anlaşıldığını ifade etti.

İlkay Adalı konuşmasını eşi için yazdığı şiiri okuyarak tamamladı.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş , eğitimde yaşanan sıkıntılara atıfta bulunarak, öğretmenlerin onur ve haysiyetine saldırıldığını kaydetti.

BASIN-SEN Başkanı Ali Kişmir de konuşmasında, 6 Şubattaki deprem felaketine işaret ederek, “Bu sene bizim için en zor seneydi” dedi.
“Basın özgürlüğü bizim olmazsa olmazımızdır” diyen Kişmir, bu konudaki mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Kıbrıslı Türk gazetecilerin Türkiye’ye alınmaması konusunun da gündemlerinde olduğunu belirten Kişmir, Kutlu Adalı’nın katillerinin bulunması ve eğitimdeki sorunların çözülmesi için verilen mücadeleye de destek belirtti.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise törende yaptığı konuşmada, “Kutlu Adalı gerçekleri yazdığı için ‘faili meşhurlar’ tarafından katledildi” dedi.
Harmancı, Kutlu Adalı cinayetinin unutulmamasını sağlamak gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından ödüller takdim edildi.
22’nci Kutlu Adalı Basın Ödülleri çerçevesinde bu yıl Onur Ödülüne İbrahim Aziz layık görülürken, Basın-Sen Özel Ödülü ise İsias Muhabirliği ile Özgür Gazete muhabiri Kadir Sidal’a takdim edildi.

BRTK ekranlarında ‘Vizör’ programı ile Serda Özdemirgil Tüzel ise Hakan Çakmak Özel ödülüne layık görüldü.

Mesleğe Emek Verenler Ödülleri ise BRTK’den Özten Büyükalsancak, Türk Ajansı Kıbrıs’tan Özgül Mutluyakalı ve Kıbrıs Postası’ndan Ulaş Barış’a verildi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.