Maliye Bakanı Berova, Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği ile Mersin Emlakçılar Odası heyetini kabul etti

Maliye Bakanı Berova, Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği ile Mersin Emlakçılar Odası heyetini kabul etti

ABONE OL
Ekim 19, 2023 16:45
Maliye Bakanı Berova, Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği ile Mersin Emlakçılar Odası heyetini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur’un misafiri olarak ülkede bulunan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Canpolat ve beraberindeki  heyeti kabul ederek görüştü.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kabuldeki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki sarsılmaz bağların her daim güçlü olduğuna vurgu yapan Maliye Bakanı Berova, bunun sivil toplum örgütlerinin birbirleriyle gerçekleştirdiği iş birliği temaslarının gelişmesine vesile olmasından son derece memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Maliye Bakanı Berova, emlak sektörünün KKTC’de geçen yıllar içerisinde çok hızlı gelişen, en önemli sektörel alanlardan bir tanesi olduğuna dikkati çekti ve bu alanda mevzuatta bir takım eksiklikler olması sebebiyle de problemler yaşandığını, bu nedenle yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi adına hükümetin çalışmalarının olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı olarak vergi açısından baktığı zaman, gayrimenkul alanında adil vergi toplamanın önemli olduğunun altını çizen Berova, vergide adaletin sağlanması açısından mevzuatta yapılacak düzenlemeler ile hem devletin gelirlerinin artmasına, hem de sektörün daha düzenli faaliyet göstererek gelişmesine vesile olacağını kaydetti. 

Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur da, ülkede emlak sektörünün canlanması, bununla beraber ödenecek vergilerle devletin gelirlerinin artması adına çalıştıklarını söyledi.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sinan Canpolat ise yoğun programı içerisinde kendilerini kabul ederek görüşen Maliye Bakanı Özdemir Berova’ya teşekkür etti.

30 kişilik kalabalık bir heyetle KKTC’de bulunduklarının altını çizen Canpolat, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İşini hakkıyla yapan meslektaşlarının KKTC’ye yatırım yapmak istediğini, bu anlamda alınacak vergilerden hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarının da güvencesini veren Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, ancak adada gayrimenkul sektöründe yasal güvenceye ihtiyaç duyduklarını belirtti.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.