Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yapılan son atamalar kapsamında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına getirilen Korgeneral Ertan İnaltekin ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanan Tümgeneral Şükrü Bilir için tebrik mesajı yayımladı.
Öztürkler mesajında, yeni komutanlara görevlerinde başarılar dileyerek, görev sürelerini tamamlayan komutanlara da hizmetleri için teşekkür etti.
Görevi Devreden Komutanlara Teşekkür
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, KTBK Komutanlığı görevini devreden Korgeneral Sebahattin Kılınç ile GKK Komutanlığı görevinden 28’inci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığına atanan Tümgeneral İlker Görgülü’ye KKTC’de görev yaptıkları dönemdeki özverili çalışmaları ve Kıbrıs Türk halkının güvenliğine sundukları katkılar dolayısıyla şükranlarını sundu.
Öztürkler, mesajında şu ifadelere yer verdi
“Anavatan Türkiye ile Kıbrıs Türk halkı arasındaki sarsılmaz kardeşliğin en güçlü sembollerinden olan Mehmetçiğimizin adadaki varlığı, halkımız için vazgeçilmez bir güven ve huzur teminatıdır. Görev değişimlerinin ülkemiz, Anavatan Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için hayırlı olmasını diliyorum.”




