DOLAR 28,0443 0.35%
EURO 29,6977 0.13%
ALTIN 1.781,350,07
BITCOIN 8634902,41%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meta’da ekonomik kriz: İşe alımlar donduruldu, çalışanlar panikte

Meta’da ekonomik kriz: İşe alımlar donduruldu, çalışanlar panikte

ABONE OL
Eylül 30, 2022 05:52
Meta’da ekonomik kriz: İşe alımlar donduruldu, çalışanlar panikte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bloomberg News’in haberine göre, Facebook’un çatı şirketi Meta’da işe alımların donduracağı ve daha fazla yeniden yapılandırma yapacağı açıklandı. Karar çalışanlar arasında işten çıkarılma paniğine neden oldu.
CEO Mark Zuckerberg, değişiklikler için belirsiz makroekonomik ortamı işaret etti.

Duyuru, reklam verenlerin bir durgunluk beklentisiyle harcamaları kısmasıyla birlikte, birkaç teknoloji şirketinin son aylarda çalışan sayısını azaltmaya zorlanmasının ardından geldi.

Zuckerberg haftalık soru-cevap oturumunda çalışanlara verdiği demeçte, “Ekonominin şimdiye kadar daha net bir şekilde istikrara kavuşacağını ummuştum, ancak gördüğümüz kadarıyla henüz öyle görünmüyor, bu yüzden süreci biraz ihtiyatlı bir şekilde planlamak istiyoruz” dedi.

Reuters’in geçtiğimiz aylarda yayınladığı habere göre, sosyal medya şirketi bu yıl mühendisleri işe alma planlarını en az yüzde 30 oranında azaltmıştı.

Şirket, mayıs ayında işe alımların dondurulacağını geniş anlamda doğrulamıştı, ancak kesin rakamlar daha önce bildirilmedi.

Meta yorum yapmayı reddetti, ancak Zuckerberg’in bu çeyrekte yeniden yapılanmanın daha öncelikli olacağını söylediği temmuz ayı kazanç çağrısında yapılan bir açıklamayı paylaştı.

“Planımız, gelecek yıl boyunca personel sayısındaki büyümeyi istikrarlı bir şekilde azaltmak. Birçok ekip küçülecek, böylece enerjiyi diğer alanlara kaydırabiliriz ve liderlerimize ekipleri içinde nerede ikiye katlanacaklarına, yıpranmayı nerede dolduracaklarına ve ekipleri nerede yeniden yapılandıracaklarına karar verme yeteneği vermek istedim.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.