Narenciyede hasat zamanı

Narenciyede hasat zamanı

ABONE OL
Mart 12, 2023 17:16
Narenciyede hasat zamanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narenciyede hasat devam ediyor.

King mandalina hasatının tamamlanmasına az bir süre kala,ürünün en hızlı ve sağlıklı şekilde hasatı için narenciye kesim ekipleri hummalı bir çalışma yürütüyor.

Hasatın en önemli öğesi olan ve büyük çoğunluğu Türkiye’den ülkemize gelen narenciye kesim ekipleri bugünlerde özverili çalışmalarına hızla devam ediyor.

Narenciye Kesim Ekipleri Birliği Başkanı Coşkun İşkey, hasat sezonunu BRT’ye değerlendirdi.
İşkey, sezonun verimli geçtiğini belirterek, bu yılki hasatta 40 konrtaktörün ve yaklaşık bin 500 kişilik kesim ekibinin çalıştığını söyledi.

Çoğunluğu Türkiye’den gelen kesim ekiplerinin ailelerinin depremden etkilendiğini ve memleketlerine gidip geri gelmek zorunda kaldıklarını anlatan İşkey, depremede hayatını kaybedenlere rahmet ve ailelere başsağlığı diledi.

İşkey, king mandalin haşatını 10 gün içerisinde bitirmeyi ve ardından Valencia portakal haşatına geçmeyi hedeflediklerini ifade ederek, Mayıs ayı sonunda sezonun tamamlanacağını ve ekiplerin de ülkelerine dönmeye başlayacaklarını kaydetti.

Hasatta sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan İşkey, sezonun iyi gittiğini ve ürünü en kısa sürede hasat etmek için çalıştıklarını söyledi.

İşkey, tüm ekiplerin çalışmasıyla günlük ortalama 800 ton civarı ürünü hasat edebildiklerini de ekledi.

Yılın yarısını ülkemizde geçiren narenciye kesim ekipleri de BRT mikrofonuna konuşarak, bu işi severek yaptıklarını ve ülkemizde olmaktan memnun olduklarını söylediler…BRT




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.