Oktay: Her zaman ve şartta KKTC’nin haklı davasının yanında olacağız

Oktay: Her zaman ve şartta KKTC’nin haklı davasının yanında olacağız

ABONE OL
Kasım 16, 2023 16:18
Oktay: Her zaman ve şartta KKTC’nin haklı davasının yanında olacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay her zaman ve şartta KKTC‘nin haklı davasının yanında olacaklarını vurguladı ve  Kıbrıs’ta çözümün iki devletli bir yaklaşımın kabulüyle mümkün olduğunu kaydetti.

TBMM Dışişleri Komisyonu AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında toplandı.

Fuat Oktay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, KKTC‘nin kuruluşunun 40. ve Filistin Devleti’nin kuruluşunun 35. yıl dönümünü kutladı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına da değinen Oktay, “İsrail kadın, erkek, yaşlı, hasta demeden sivillere yönelik insanlık dışı saldırılar yapıyor. Biz Filistin halkının yanında olacağız. Bu sorunun çözümü için Türkiye olarak tüm kurumlarımızla birlikte yoğun çaba içerisindeyiz. Bu sorunun 1968 sınırları dahilinde eşit iki devleti içeren bir yaklaşımla çözülebileceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Oktay, Türkiye olarak bölgenin istikrarı ve barışı için somut öneriler sunduklarını, Türkiye’nin bu çabaları nedeniyle güvenilir ve ilkeli aktör bir ülke olarak kabul edildiğini kaydetti.

Ayrıca TBMM Dışişleri Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi üzerindeki müzakerelerin ertelenmesi kararlaştırıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.