PGM’den konuyu süratle açıklığa kavuşturmasını talep ettim – BRTK

PGM’den konuyu süratle açıklığa kavuşturmasını talep ettim – BRTK

ABONE OL
Ekim 17, 2023 16:27
PGM’den konuyu süratle açıklığa kavuşturmasını talep ettim – BRTK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahte reçete düzenlenmesine yönelik sorşturma ve mahkeme süreci devam ediyor.
13 Eylül’den bu güne 15’i doktor, 21’i eczacı, 3’ü eczane çalışanı ve 6’sı sivil olmak üzere tutuklanan kişi sayısı 45’e yükseldi.

Zanlıların birçoğu davaları görüşülünceye kadar teminata bağlanarak serbest bırakıldı.
Konu bugün Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda gündeme getirildi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “İlaç – Reçete Yolsuzluğu” meselesiyle ilgili ulaştıkları bilgilere göre, bazı insanların ciddi suçlar işlediği ihtimalinin düşük olmadığı bilgisi olduğunu, ancak sürecin travmatize edici bir şekilde yürüdüğünü belirtti.

Bu durumdan dolayı, doktorların önemli bir oranının mevcut Sosyal sigorta reçetesi yazmak istemediğini, bunun da sürecin devamlılığından kaynaklandığını anlatan Erhürman, sürecin yargıda olmasına karşın, meclisin ‘masumiyet karinesi’ olarak üzerine düşen neyse yapması gerektiğini belirtti.

Erhürman, kelepçe uygulaması konusunda eleştirilerde bulundu.
Başbakan Ünal Üstel Meclis kürüsüne çıkarak sahte ilaç düzenlenmesi olayına yönelik açıklamalarda bulundu.

Üstel, yaşananların uzun zaman gündemde olması taraftarı olmadığını, bunların yaşanmaması gerektiğini aktararak, PGM’den konuyu süratle açıklığa kavuşturarak, soruşturmayı tamamlamasını istediğini belirtti.

Başbakan Üstel, zanlı konumundaki kişilerin tümüne uygulanan kelepçe takılması uygulamasına ilişkin konuştu:

Üstel, bu uygulamanın hiçbir ayrım yapmadan aynı şekilde gerçekleştirildiğinin kendisine aktarıldığını, bu talimatın güncellenmesi için Barolar Birliği ile bir heyet oluşturulması ve kimlere kelepçe takılıp takılmayacağıyla ilgili bir güncelleme yapılması adına Barolar Birliği’yle bir komite oluşturulacağını söyledi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.