Rusya’da felaket!  Orsk kentinde baraj patladı, su baskını nedeniyle acil durum ilan edildi

Rusya’da felaket! Orsk kentinde baraj patladı, su baskını nedeniyle acil durum ilan edildi

ABONE OL
Nisan 8, 2024 15:21
Rusya’da felaket!  Orsk kentinde baraj patladı, su baskını nedeniyle acil durum ilan edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Orenburg bölgesindeki Orsk kentinde bir barajın patlamasının ardından meydana gelen su baskını nedeniyle bölge sular altında kaldı, acil durum ilan edildi.

200 binden fazla insanın yaşadığı ve 4 bin 500 konutun sular altında kaldığı şehirde tahliye çalışmalarıdevam ederken, barajın yıkılmasına neden olabilecek şüpheli inşaat ihlallerini araştırmak üzere ceza soruşturması başlatıldı.

Rusya’da Ural Nehri’nin geçtiği Orenburg bölgesi su altında kaldı. Yetkililer, Orsk kenti yakınlarındaki bir barajın yükselen su seviyesi sebebiyle patladığını duyurdu.

Orenburg’da 2 bin evin daha sular altında kaldığı ve toplam sayının 6 bin 300’e ulaştı belirtildi. Yetkililer ayrıca yıkılan Orsk barajındaki olası inşaat ihlalleri için soruşturma başlattı. Bölgede can kaybı ise 4’e çıktı.

Rus devlet medyası Orenburg bölgesindeki felaket nedeni ile acil durum ilan edildiğini duyururken, yetkililer selin 885’i çocuk olmak üzere 4 binden fazla insanı etkilediğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.