Saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte  21 bin 320’ye çıktı

Saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 21 bin 320’ye çıktı

ABONE OL
Aralık 28, 2023 16:07
Saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte  21 bin 320’ye çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 210 artarak, 21 bin 320’ye çıktı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze Şeridi’ne 83 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 210 Filistinliyi daha öldürdüğünü, 360’ını da yaraladığını belirten Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 21 bin 320’ye, yaralı sayısının da 55 bin 603’e yükseldiğini kaydetti.

İsrail’in Gazze’de sağlık sistemine yönelik ihlallerine ilişkin de Kudra, İsrail ordusunun Gazze’de 312 sağlık çalışanını öldürdüğünü aktararak, bazılarının uzmanlık alanına az rastlandığına dikkati çekti.

Uluslararası kuruluşlara, Gazze’nin güneyindeki Nasır Hastanesi ve diğer hastanelerin korunması için adım atma çağrısı yapan Kudra, sağlık çalışanları, hasta ve yaralılar ile binlerce yerinden edilmiş kişinin hayatının söz konusu olduğunu belirtti.

Kudra, Gazze’nin kuzeyinde 800 bin kişinin sağlık hizmetine erişemediğine dikkati çekerek, İsrail’in baskın ve hedef alması nedeniyle hizmet dışı kalan Gazze’nin en büyük sağlık merkezi Şifa Hastanesinin ve kuzeydeki diğer hastanelerin faaliyete geçirilmesi için acil müdahale çağrısında bulundu.

Nüfusu 2,3 milyon olan Gazze’de yerinden edilenlere ilişkin Kudra, “Yerinden edilenlerin insani ve sağlık koşulları tarif edilemeyecek derecede felaket seviyelere ulaştı. 1,9 milyondan fazla yerinden edilmiş kişi su, yiyecek ve ilaçtan yoksun durumda.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.