DOLAR 48,11170,05%
EURO 56,1016-0,13%
ALTIN 7.114,96-1,22
BITCOIN 3775473-1.04995%
İstanbul
27°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Saraybosna’da demokrasi için koşuldu

ABONE OL
10 Ağustos 2019 02:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen 3,5 kilometrelik koşuya katılan 500’den fazla kişi, başkentteki Vilsonovo yürüyüş yolunda demokrasi için koştu.

Bosna Hersek’teki Türk kurum ve kuruluşlarınca desteklenen 3’üncü Demokrasi Koşusu’nu, kadınlarda Sırp atlet Olivera Jevtic, erkeklerde de Sırp atlet Stefan Cukovic kazandı.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç koşu öncesinde yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin, Türk halkının siyasi iradesiyle akim bırakıldığını anımsatarak, “O gün Bosna Hersek halkı da bize desteklerini sabaha kadar uyumayarak verdi” dedi.

15 Temmuz’u, demokrasi koşusu vesilesiyle Bosna Herseklilerle beraber andıklarını belirten Koç, “Bu hadiselerde mühim olan birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Bu faaliyet de bu anlamda üç yıldır başarıyla düzenlendi. Bize destek olan kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükelçi Koç’un eşi Pınar Koç da 15 Temmuz’un, Bosna Hersek’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldığını söyleyerek, “Bugün çok güzel bir koşu vesilesiyle toplandık. Demokrasi, milli birlik için koşacak herkes” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda koşuyu başarıyla tamamlayan katılımcılara, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından madalya ve ödülleri takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.