Satrançta rekor katılım

Satrançta rekor katılım

ABONE OL
Aralık 6, 2023 07:26
Satrançta rekor katılım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF)’nun organize ettiği, Türkiye İş Bankası’nın sponsorluğunu yaptığı 7-18 yaş çocukların yarıştığı, Yaş birincilikleri Satranç Şampiyonası, 399 sporcunun yarışacağı rekor katılımla, Acapulco Hotel’de 2 Aralık 2023 günü açılış seremonisi ile başladı.

Açılışta konuşa yapan Federasyon Başkanı Dr. Mert Taşkın satrancın ülke çapında yaygınlaşması için yaptığı çalışmalar konusunda bilgilendirme yaptı.

Türkiye İş Bankası Ülke Müdürü Serhan Akşahin Banka olarak KKTC‘de satrancın yayınlaşması için desteklerinin devam edeceği söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise yaptığı konuşmada, rekor katılıma vurgu yaparak, çocuklarda zeka gelişimine büyük katkısı olan satrancın özellikle çocuklar arasında
bu denli ilgi görmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Turnuva açılışının ilk hamlesini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptı.

Turnuva 2-3 ve 9-10 Aralık 2023 tarihlerinde yapılacak ve yaşlarında şampiyon olan sporcular 2024 yılında Türkiye’de yapılacak olan yaş birinciliklerine yarışma hakkını kazanacaklar.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.