Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2023 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı basın brifingi yapıldı

Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2023 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı basın brifingi yapıldı

ABONE OL
Ekim 24, 2023 08:43
Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2023 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı basın brifingi yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şehit Teğmen Caner GÖNYELİ-2023 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı basın brifingi, Boğazköy’deki Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında gerçekleştirildi.

 Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan basın brifinginde ilk olarak Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir tarafından Caner Gönyeli’nin kızı Nükhet Gönyeli’ye anı objeleri takdim edildi.

Brifingde daha sonra, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, arama kurtarma faaliyetleri hakkında genel bilgiler verdi…

Tümgeneral Osman Aytaç, zamana karşı bir yarış niteliği taşıyan arama kurtarma faaliyetlerinin profesyonelce yetişmiş personele, iyi bir organizasyona, birimler arasında yakın bir koordinasyon ile işbirliğine ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Tümgeneral Aytaç, KKTC arama kurtarma birliklerince, bugüne kadar Gazimağusa Karpaz güney bölgesinde 39, Girne Karpaz kuzey bölgesinde 59, Erenköy bölgesinde 9 ve uluslararası sularda 5 olmak üzere toplam 112 arama kurtarma görevi icra edildiğini belirtti.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Şht Teğmen Caner Gönyeli 2023 tatbikatı hakkında bilgiler de aktardı…

 

Tümgeneral Osman Aytaç, tatbikatın maksadının arama kurtarma faaliyetlerinin koordinasyon ve birlikte çalışma usullerini geliştirmek, arama kurtarma personelini eğitmek, insani yardım harekatı çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki işbirliğini denemek olduğunu belirtti.

Tatbikatın basına ve yabancı gözlemcilere açık olarak, kara ve deniz olmak üzere iki safha halinde toplam üç senaryo kapsamında icar edileceğini kaydeden Tümgeneral Aytaç, tatbikatın kara deniz safhasının Gazimağusa açıklarındaki Dipkarpaz’ın güney doğusundaki 2 numaralı zafer sahasında ve Gazimağusa’nın doğusundaki 3 numaralı bayrak sahasında icra edileceğini anlattı.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nden 12, KKTC’den ise 3 koordinasyon merkezinin tatbikata fiilen iştirak edeceği bilgisini paylaşan Tümgeneral Aytaç, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı’ndan 4 adet uçar unsur ve 1 adet yüzer unsur ile iki kurtarma timi, Türkiye İçişleri Bakanlığından ise 10 adet uçar unsur ve 9 adet yüzer unsur ile 5 kurtarma timinin tatbikata iştirak edeceğini belirtti.

 

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti ile gönül ve emel birliği içerisinde her ortamda, gece ve gündüz, karada, karasularında veya uluslararası sularda her yerde her zaman arama kurtarma faaliyeti icra etmeye hazır olduğunun da altını çizdi.

Bu yılki tatbikata, Azerbaycan, Libya, Sudan, Katar, Kosova, Filipinler ve Cibuti’nden gözlemciler de katılıyor…




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.