Tatar: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında KKTC’yi hep ön planda tuttu

Tatar: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında KKTC’yi hep ön planda tuttu

ABONE OL
Haziran 4, 2023 17:33
Tatar: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında KKTC’yi hep ön planda tuttu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak gittiği Ankara’da temaslarını tamamlayarak KKTC’ye döndü.

Cumhurbaşkanı Tatar, Ercan Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Ankara temaslarını değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlama törenine katılmak üzere Ankara’ya gittiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın törende yaptığı konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni dönemde yapacaklarına dair umudunu ifade ettiğini söyledi.

Tatar, Erdoğan’ın konuşmasında KKTC’nin hep ön planda yer aldığın belirterek, Erdoğan’a teşekkür etti.

Tatar konuşmasında, “Büyük bir olgunluk ve demokratik bir anlayışla yüzde 90’a yakın bir katılımla yapılan TC seçimlerinin bütün dünyaya bir örnek teşkil etmesi bakımından da fevkalade bir başarı olmuş, yapılan bu törenlerle de TC’nin kapasitesi ve yapabilecekleri bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Yapılan törenlerde farklı cumhurbaşkanları ve devlet başkanları ile görüşme yaptığını da anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmelerde KKTC’nin geldiği son durumu ve TC’nin de desteklediği yeni siyaseti anlattığını ifade etti.

Tatar, “TC’nin desteği ile şu anda yaptıklarımız ve Kıbrıs’ta bir çözüm olabilecekse ancak iki egemen eşit devletin işbirliği ile olabileceğini detayları ile muhataplarıma anlatma fırsatı buldum. Bu bakımdan bu törenlerde bulunmak ve Çankaya köşkünde verilen yemekte konuklarla birlikte sohbet etme fırsatı bulmam önemli bir fırsattı diye değerlendiriyorum” dedi.

Ankara temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kanal 7 televizyonunda bir programa katıldığını ve TC Türk Devletleri Parlamenter Vakfı’na katılarak orada Kıbrıs konusu ile ilgili bir konuşma yaptığını söyledi.

Tatar, “Umudumuz TC’nin önderliğinde bu coğrafyada KKTC’nin de aldığı tüm desteklerle yoluna devam edebilmesi, KKTC’nin güçlenmesi ve yeni siyasetimizin TC’de yapılan seçimlerle bir kez daha milli siyasetin güçlenmekte olduğunu, ve iki ülke arasındaki bağların daha da pekişmesi ve geleceğe umutla bakabilmemiz ve yeni bakanlar kurulu ile KKTC hükümeti ve bizlerin iki devlet arasındaki çeşitli farklı anlayışların ve işbirliğininartarak devam etmesi ve hedefimizolan bağımsız bir KKTC’nin kurum ve kuruluşlarının daha da güçlenmesidir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya giden 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Cumhurbaşkanı Tatar ile yurda döndü.

BRT




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.