TC Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC’nin tanıması Doğu Akdeniz’de barışa ve huzura hizmet eder

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC’nin tanıması Doğu Akdeniz’de barışa ve huzura hizmet eder

ABONE OL
Eylül 21, 2023 18:24
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan: KKTC’nin tanıması Doğu Akdeniz’de barışa ve huzura hizmet eder
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’taki temalarının ardından medya temsilcilerine açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Kıbrıs konusunda federasyon formüllerinin gerçekçi olmadığının ve işlemeyeceğinin artık net bir şekilde anlaşıldığını ifade ederek “Bu gerçeği reddetmek Ada’da çözümsüzlüğü dayatmaktan başka bir şey değildir” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak tanınmasının Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlayacak yegâne ve en etkili adım olduğunu söyledi.

Erdoğan “Kıbrıs’ta iki devletli, adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için gayret gösterdik. Muhataplarımızı da bunu sağlamaya davet ettik. Bir başka davetimizi de uluslararası topluma yaptık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak tanınması Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlayacak yegâne adımdır, en etkili adımdır. Bunun dışındaki seçenekleri tanımıyoruz” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Biz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını uluslararası hukukun bize tanıdığı garantörlük hakkı çerçevesinde sonuna kadar muhafaza etmekte kararlıyız. KKTC’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye sıfatıyla dahil olmasının araladığı kapının devamının gelmesini bekliyoruz. Ülkelerin birbiri ardınca KKTC’yi bağımsız devlet olarak tanıması Doğu Akdeniz’de barışa ve huzura hizmet eder. Bundan sonraki yol haritamız da KKTC’nin haklarının eksiksiz muhafazası ve uluslararası sisteme entegrasyonu yolunda atılacak etkin adımlardır”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.