TC Cumhurbaşkanı Erdoğan:İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan:İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor

ABONE OL
Kasım 12, 2023 15:48
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan:İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi”ne katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Erdoğan, Filistin’e yönelik İsrail’in saldırılarını ele aldıkları 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi’ni başarıyla tamamladıklarını ifade etti.

“27 Ekim’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ateşkes ve engelsiz insani yardım çağrısı yapan kararın, hayata geçirilmesi sürecinde de “İslam dünyasının tek vücut, tek ses olması şarttır.” diyen Erdoğan, zirvede bu konulara dikkat çektiğini ifade ederek, kuruluş nedeni Filistin davası olan İslam İşbirliği Teşkilatı’na büyük sorumluluklar düştüğünün de altını çizdiğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in, bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işlediğine dikkati çekerek, uluslararası toplumun yaşanan katliamlar karşısında artık icraat üretmesi gerektiğini vurguladı.

Gazze’ye saldırıların durması için yoğun telefon diplomasisi yürüteceğini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme olacak mı?” sorusuna ise, “Herhalde bizi bundan sonra Biden ağırlar. Benim Biden’ı aramam şık olmaz.” yanıtını verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Netenyahu kalkmış iki bakan alıp basın açıklaması yapıyor. Çok rahatsız olmuş. Riyad Zirvesi ve Macron’un açıklamaları onu rahatsız etmiş. Geçen gün ben ne dedim; “Ey Netanyahu bunlar senin iyi günlerin”. Seni daha farklı günler bekliyor. O bebekler, yavrular, 3-5 yaşında kefene sarılmış… Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu şunu iyi bil, gidicisin gidici, gidicisin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.