DOLAR 27,7727 0.14%
EURO 29,2415 -0.22%
ALTIN 1.725,013,54
BITCOIN 7480520,23%
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kahire’de mekidaşı Şukri ile görüştü

TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kahire’de mekidaşı Şukri ile görüştü

ABONE OL
Mart 18, 2023 15:03
TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Kahire’de mekidaşı Şukri ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşıSamihŞukri ile Kahire’deki Tahrir Sarayı’nda yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

İkili ilişkilerde geliştirilmesi gereken birçok konu olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, “Enerji alanında işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz, somut adımlar atmak istiyoruz. Ticareti arttırmak için ulaştırma konularında bazı kopukluklar oldu. Bunları tekrar canlandırmak istiyoruz. Diplomatik ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

Diğer taraftan bölgesel konularda da istişareleri yeniden başlatmak istediklerini söyleyen Çavuşoğlu, hem siyasi konularda ikili düzeyde hem de bölgesel konularda istişareleri canlandırmayı arzuladıklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, askeri alanda da ikili ilişkileri canlandırmak istediklerine de işaret etti.

Bölgenin istikrarı, ekonomik kalkınması ve var olan sorunların çözümünde oynanacak rol için ikili ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, “Bölgemizin huzura ihtiyacı var. Dolayısıyla bölgemizin huzur ve bekası için birlikte çalışmamız lazım” dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye’de Mayıs ayındaki seçim sürecinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin bir araya geleceğini de vurgulayarak, geçen yılların açığı kapatmak için hızlı ve yakın çalışılması gerektiğini belirtti.

Mısır Dışişleri Bakanı SamihŞukride, Türkiye ile ilişkileri güçlü bir şekilde yeniden kuracaklarını belirterek, “Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki ülkenin de çıkarınadır” dedi.

Türkiye ile birçok bölgesel ve uluslararası konuda ortak bir vizyona sahip olduklarını vurgulayan Şukri, Türkiye ile ilişkilerin yeniden güçlü bir şekilde başlaması ve büyükelçilerin geri dönmesi konusunu ele aldıklarını, iki ülke arasındaki iletişim kanallarının açık olmasını ve koordinasyonun devamını arzuladıklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.