TC Savunma Bakanı Güler:Önceliğimiz Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması

TC Savunma Bakanı Güler:Önceliğimiz Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması

ABONE OL
Kasım 16, 2023 10:16
TC Savunma Bakanı Güler:Önceliğimiz Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bakanlığın 2024 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldüğü sırada, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan ile ilişkilerde olumlu bir dönem yaşandığına dikkati çekerek “Amacımız, Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunlarımızı uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde çözüme kavuşturmaktır.” diye konuştu.

Kıbrıs konusuna da değinen Bakan Güler, Kıbrıs’ta bugüne kadar ortaya konan çözüm yöntemlerinden Rumların uzlaşmaz tuttumu nedeniyle bir sonuç alınamadığını ve Rum tarafının sadece çözümsüzlüğe hizmet ettiğini belirtti.
Güler, Kıbrıs meselesinin bir an önce çözüme kavuşturulmasının, en önemli önceliklerden biri olduğunu da vurgulayarak “Bunun yolunun Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi olduğu bilinmelidir. Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının meşru çıkarlarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde bir an önce çözüme kavuşturulması, ülkemizin en önemli önceliklerinden birisidir.” diye konuştu.

Güler, Uluslararası camiayı “adil ve kalıcı bir çözüm için destek olmaya, sadece bir tarafın iddialarını desteklemeyi bırakıp konuya makul ve mantıklı şekilde yaklaşmaya” davet etti.

Bakan Güler, “Milli meselemiz olan bu konuda Kıbrıslı kardeşlerimizin meşru çıkarlarını her koşulda destekliyor, garanti ve ittifak antlaşmaları kapsamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adanın huzuru, güvenliği ve refahı için elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.