Töre, KKTC Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti

Töre, KKTC Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti

ABONE OL
Ekim 4, 2023 12:08
Töre, KKTC Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Mustafa Üstünel Başkanlığındaki KKTC Rekabet Kurulu üyelerini kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde Başkan üstünel’in yanı sıra üyeler; Tülen Saner, Tahir Yeşilada, Kubilay Sepetçioğlu ve Şifa Kırmızıgil de yer aldı.
İlk sözü alan KKTC Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Üstünel, Kurulun 2 eski 3 yeni üyesiyle çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek yeni dönemde etkin bir şekilde çalışmaları gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Üstünel, Kurulun en büyük sıkıntısının başta teşkilat yasası olmak üzere bazı yasal sorunlar olduğunu dile getirerek yapılan yasa çalışması Meclis’e geldiği anda Başkan Töre’den bu konuda destek beklediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de konuşmasında, Rekabet Kurulunun adaleti, denetimi ve eşitliği sağlama misyonu ile önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek haksızlıklar varsa bunların tespiti yönünde çalıştığına değindi.

Yasal eksikliklerin Meclis Komitesi’nde şekillenip Genel Kurula sunulması halinde ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydeden Töre, zaman zaman kurulun aldığı kararların siyasiler tarafından benimsenmese de kurulun aslında bir terazi görevi gördüğünü ve doğruluktan hiçbir zaman şaşmaması gerektiğini söyledi.
Töre, kurul üyelerinin bu görevi üstlenirken bunun bilincinde olduklarına değinerek kendilerine başarılar diledi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.