Töre, Mustafa Hüseyin ve Erdoğan Derviş için taziye mesajı yayımladı

Töre, Mustafa Hüseyin ve Erdoğan Derviş için taziye mesajı yayımladı

ABONE OL
Aralık 15, 2023 18:25
Töre, Mustafa Hüseyin ve Erdoğan Derviş için taziye mesajı yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin şehitlerin kanları ve gazilerin mücadelesiyle kurulduğunu söyledi.

Başkan Töre, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarıyla kalıntıları bulunarak kimliklendirilen Mustafa Hüseyin ve Erdoğan Derviş için taziye mesajı yayımladı.

Töre mesajında “Mustafa Hüseyin ve Erdoğan Derviş’in Rumlar tarafından vahşice katledildiğini anımsatarak; “Bağımsızlıktan taviz vererek, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçerek Kıbrıs’ta bir barışa ulaşılamaz” dedi.

Töre, “Kıbrıs’ta iki devlete dayalı bir çözüm modeli yolunun yürünmesi gerektiğine inanıyorum. Bizim tek güvencemiz, Anavatan Türkiye’dir ve Kıbrıs Türk halkının kendi milli iradesi ile kurulan KKTC’dir. Devlet esastır ve devletimizden asla vazgeçmeyiz” ifadelerini kullandı.

Töre mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘Kıbrıs Türk halkı bugünlere gelinceye kadar vatan bildiği topraklarını savunmak ve adadaki varlığını sürdürmek için bir çok mücadele sergilemiş, bu uğurda şehitler vermiştir. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize uzun ömürler dilerim. ‘




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.