Töre, TC Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu’nu kabul etti

Töre, TC Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu’nu kabul etti

ABONE OL
Ekim 12, 2023 09:32
Töre, TC Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kavaklıoğlu’nu kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

 

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu’nu kabul etti.

 

Meclis Şeref Salonunda yer alan kabulde, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral. Sebahattin Kılınç da yer aldı.

 

Kabulde ilk sözü alan Kavaklıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet geleneği olarak ilk ziyaretlerin KKTC’ne yapıldığını ifade ederek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin adada barışın teminatı olduğunu vurgulayan Kavaklıoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Genel Kurulundaki KKTC için yaptığı çağrının ardından güzel gelişmelerin olmasını beklediklerini dile getirdi.

 

Başkan Töre de konuşmasında Kıbrıs meselesinin sadece Kıbrıslı Türklere ait bir konu değil Türk dünyasının milli bir meselesi olduğuna işaret ederek öznenin de Türk milletinin yüksek çıkarları olduğunu kaydetti.

 

Kıbrıs Türk halkının Türk milletinin ayrılmaz bir paçası olduğunu söyleyen Töre, yıllarca süren bir çok karanlık döneme rağmen Kıbrıs Türkünün milli ve manevi bütünlüğünü koruyarak direniş gösterdiğini belirtti.
Töre, Türkiye’nin KKTC ile birlikte ortaya koyduğu siyasetin milli bir siyaset olduğunun altını çizdiği konuşmasında bu milli siyasetten vazgeçmelerinin söz konusu olmayacağına değindi.

 

“Şehitlerimize ve bizden sonra gelecek olan nesillere borcumuz var. Bu toprakları, devleti, şanlı ordumuzu ve gönderdeki bayrağımızı koruyacağız” diyen Töre, Anavatan sevgilerinin 20 Temmuz Barış Harekatı sabahındaki gibi devam ettiğini söyledi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.