Türk Devletleri Teşkilatı Yüksek Mahkemeler Birliği kurulacak – BRTK

Türk Devletleri Teşkilatı Yüksek Mahkemeler Birliği kurulacak – BRTK

ABONE OL
Ekim 17, 2023 12:35
Türk Devletleri Teşkilatı Yüksek Mahkemeler Birliği kurulacak – BRTK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Yüksek Mahkemeler Birliğinin kurulacağını açıkladı.

Akarca, temaslarda bulunmak için gittiğ iAzerbaycan’da şehitlikleri ziyaret etti.

Şehitlik ziyaretlerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akarca, Azerbaycan Yüksek Mahkemesi Başkanı İnam Kerimov’un daveti üzerine Bakü’ye geldiklerini bildirdi.

Akarca, “19 Ekim’de, Şuşa’da TDT Yüksek Mahkemeler Birliğinin kuruluşu için konferans düzenlenecek. Bu konferansta hem Haydar Aliyev’in 100. doğum yıl dönümünü kutlayacağız hem de TDT Yüksek Mahkemeler Birliğinin kuruluşuna giden ilk beyannameyi imzalayacağız. Daha sonra da bu birliğin tüzük çalışmalarını yapıp kuruluş işlemini tamamlayacağız. Böylece tüm Türk devletlerinin yüksek mahkemeleri arasında birlik kurulacak” bilgisini paylaştı.

Türk devletleri arasında ekonomik, siyasi, tarihi ve kültürel gelişmelerin yanında hukuk alanındaki gelişmeleri de hızlandırmayı amaçladıklarını belirten Akarca, “Karşılıklı tecrübe aktarımı yaparak sistemlerimizi birbirine yakınlaştırmak ve kurumlarımız arasındaki gelişmeleri en üst seviyeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

Akarca, temasları kapsamında Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhat Abdullayev’le bir araya geldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.