TÜRKSOY 30 yaşında

TÜRKSOY 30 yaşında

ABONE OL
Aralık 16, 2023 16:23
TÜRKSOY 30 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla Fransa’nın başkenti Paris’teki, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü merkezinde, Türk dünyasından sanatçıların katıldığı konser verildi.

UNESCO nezdindeki Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan Daimi Temsilcilikleri ev sahipliğinde düzenlenen “Biz Birlikteyiz” isimli gala konserinde, TÜRKSOY’un kuruluşunun 30. yılı kutlandı.

Türk dünyasından sanatçılar, davetlilere, Orta Asya’dan Anadolu’ya, Türk ezgileri ve halk şarkılarından oluşan bir repertuvarla konser verdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Azerbaycan’ın UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Elman Abdullayev, TÜRKSOY üyesi ülkelerin beraber geçirdiği 30 yıldaki başarılarını kutlayarak, gelecekte bu ülkeler arasında daha derin bir işbirliğinin olmasını dört gözle beklediklerini söyledi.

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf ise, insanlığın barışa, hoşgörüye ve karşılıklı anlayışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bugünlerde, bu konser programının tertip edildiğini belirtti.

Etkinlikte, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in video mesajı da paylaşıldı.

Raev, mesajında, Türk devletleri arasındaki ortak değerlerle kurulan ilk uluslararası kuruluş olan TÜRKSOY’un, 30 yıldır aynı tarihi, dili ve geleceği paylaşan Türk halkları arasındaki “manevi altın köprü” misyonunu yerine getirmekte olduğuna dikkati çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.