Üstel: Ülkesel Kalkınma Planı konusunda komite oluşturulacak, Meclis’e gönderilecek

Üstel: Ülkesel Kalkınma Planı konusunda komite oluşturulacak, Meclis’e gönderilecek

ABONE OL
Ekim 23, 2023 13:12
Üstel: Ülkesel Kalkınma Planı konusunda komite oluşturulacak, Meclis’e gönderilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ünal Üstel Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşmada hükümetin halkın ihtiyacı olan ve geçmişte yapılmayan yasa ve diğer konuları öne çıkardığını, her kesimden gelen görüşleri değerlendirdiklerini belirtti.
26 yıldır ülkede kalkınma planı yapılmadığını söyleyen Üstel, DPÖ altında ön hazırlığı yapılıp komiteler oluşturulacağını, daha sonra Meclis’e geleceğini kaydetti.

Üstel, DPÖ’nün tüm siyasal partilere ve kuruluşlara yazı yolladığını söyleyerek, beş yıllık kalkınma planının bitirileceğini, beş yıllık hedefleri ortaya koyup değerlendirme yapacaklarını belirtti.
Başbakan Ünal Üstel, Kablo ile enerji konusunda fizibilite çalışmalarının yapılmakta olduğunu belirtti.
Üstel, Türkiye ile ön protokolün yapıldığını, komiteler kurulduğunu, çalışmaya başladıklarını kaydetti.
Başbakan Üstel, bakım onarım çalışmalarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:
Elektrik kurumunda ilgili şirkete doğan borçlar nedeniyle bakım onarım yapılmadığını söyleyen Üstel, Türkiye ile yapılan protokol doğrultusunda bakım onarımının yapıldığını belirtti.

Geçmişe dayalı dosyaların Başsavcılığa iletildiğini de dile getiren Üstel, hukuka yönelik gereği neyse Başsavcılığın yapacağını ifade etti.

Cumhuriyet Meclisinin bugünkü çalışmaları kapsamında “Tasarruf Mevduatı Sigortası ve Finansal İstikrar Fonu DeğişiklikYasa Tasarısı” ile “Avukatlar DeğişiklikYasa Önerisi” ise oybirliğiyle kabul edildi.




Source link

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.