“Yüce Türk adaletine güveniyoruz, İsias Otel ile ilgili davanın takipçisiyiz”

“Yüce Türk adaletine güveniyoruz, İsias Otel ile ilgili davanın takipçisiyiz”

ABONE OL
Aralık 8, 2023 19:08
“Yüce Türk adaletine güveniyoruz, İsias Otel ile ilgili davanın takipçisiyiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u kabul etti.

Kabulde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil de hazır bulundu.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyareti ve İsias Otel ile ilgili dava süreci konusunda bilgi aktardı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, İsias Otel’de Şampiyon Meleklerin yaşamlarını yitirmelerinin “yürekleri parçaladığını” dile getirerek, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, adaletin tecellisi için yapılması gerekenlerin yapıldığını söyleyerek, Yüce Türk adaletine güvenin tam olduğunu, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nun tüm süreçlerde yol gösterdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, aksamadan sürecin yoluna girdiğini, doğru kararların verilmesiyle vicdanların rahatlayacağını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye ile birlikte mücadeleyi sürdürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Sizlerin acısı bizlerin de acısı” dedi.

“Şampiyon Meleklerin adının yaşatılması bize düşen en büyük görevdir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, toplumun beklentisinin de bu yönde olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, hassasiyet için Bakan Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman KKTC’ye destek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli çözüm konusunu çeşitli platformlarda dile getirdiğini kaydetti.

Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üyeliğe değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Erdoğan’ın her platformda izolasyonların kaldırılması ve tanınmaya yönelik çağrılarının zeminlerini güçlendirdiğini ifade etti.

Erdoğan’ın Yunanistan temasları ve açıklamalarına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, nihai çözüme kadar doğal kaynaklar ve enerji gibi konular da dahil işbirliği yapılabileceği mesajını verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’yi güçlendirme için her türlü düzenleme konusunda çalışmaların ve işbirliğinin süreceğini söyleyerek, adalet ve hukuk sistemi gibi farklı konularda eksiklikler için Türkiye ile değerlendirme ve istişare yapma temennisini dile getirdi.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kabuldeki konuşmasında, Türkiye’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde İsias Otel’de yaşamını yitiren Şampiyon Meleklerin aileleriyle görüştüğünü ve mezarlarını ziyaret ettiğini dile getirdi.

Bakan Tunç, dava sürecinin başladığını, ilk duruşmanın 3 Ocak’ta yapılacağını belirtti.

Ailelerin dava süreçleriyle taleplerini de dinlediklerini söyleyen Bakan Tunç, yargıya güvendiklerini, kusuru olan, zarara sebep olanların yargı huzurunda hesabını vereceklerini, davanın sonuna kadar takipçisi olduklarını kaydetti.

“Sizin refahınız huzurunuz bizim de refahımız huzurumuzdur” diyen Bakan Tunç, KKTC’nin destekçisi olduklarını, ikili ilişkileri güçlendirme hedefiyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye Adalet Bakanı Tunç, bakanlık görevine geldikten sonra Cumhurbaşkanı Tatar’ın kendisini aradığını ve İsias konusunda görüşme yaptıklarını bu konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Tatar’ın ve KKTC kamuoyunun hassasiyetini bildiklerini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.