AB’den yeni düzenleme: Bozulan ürünleri tamir etmek kolaylaşacak!

AB’den yeni düzenleme: Bozulan ürünleri tamir etmek kolaylaşacak!

ABONE OL
Mart 23, 2023 13:55
AB’den yeni düzenleme: Bozulan ürünleri tamir etmek kolaylaşacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, israfın önüne geçmek ve çevredeki hedeflerin yakalanması için yeni bir düzenleme teklifini tanıttı. Ürün onarımına teşvik eden yeni kurallardan oluşan “tamir hakkı” düzenleme teklifi ile birlikte bozulan televizyon, akıllı telefon ve tablet gibi ürünlerin tamiri daha kolay bir hale gelecek. İşte detaylar!

“Tamir hakkı” düzenlemesi ile üreticiler, 10 yıllık teknolojik ürünleri tamir edecek

AB Komisyonu geçtiğimiz gün, tüketicilerin teknolojik ürünler için onarım hizmetine erişimini kolaylaştıracak düzenleme önerdi. Düzenlemenin amacı ise israfı azaltmak ve tüketicilerin tasarruf etmelerini sağlamak oluyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte tüketiciler; televizyon, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, akıllı telefon, süpürge ve tablet gibi bozulan ürünlerini daha kolay bir şekilde tamir ettirecek. Bunun yanı sıra onarım işlemi daha uygun bir fiyat ile tamir ettirme şansına sahip olacak. Bu şekilde de ürünü değiştirmenin önüne geçecek.


Avrupa Birliği Komisyonu’ndan TikTok yasağı!

Avrupa Birliği Komisyonu’ndan TikTok yasağı!

AB Komisyonu, TikTok konusunda oldukça ilginç bir adım attı. Platform için çember daralıyor. İşte ayrıntılar…

AB Komisyonu’nun attığı bu adım tüketicilere yeni bir tamir hakkın veriyor. Bu durumda ise onarımın daha ucuz olduğu ya da değiştirmeyle aynı maliyete sahip olduğu zamanlarda satıcıların tamir etmesi istenecek. Böylelikle daha kolay ve ulaşması mümkün bir seçenek haline gelecek.

Tüketiciler, garanti kapsamı dışında da üreticilerden tamir talebinde bulunma hakkına sahip olacak. Yeni kurala göre AB’nin tanımladığı ürünleri üretici şirketler, 5 ile 10 yıl boyunca onarmak zorunda kalacak. Bu da 10 yıllık teknolojik ürünlerin dahi tamir etme zorunluluğu olduğunu gösteriyor.

AB'den yeni düzenleme Bozulan ürünleri tamir etmek kolaylaşacak!

Söz konusu durumla ilgili tüketicilerin onarım koşulları ve fiyat bilgisi almaları için de adım atılıyor. Bunun için Avrupa Onarım Bilgi Formu Sistemi kurulacak. Ayrıca daha kaliteli bir hizmet imkanı sunan tamircileri belirlemek için önemli hazırlıklar olacak.

Peki, siz AB Komisyonu tamir hakkı düzenlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce israfın önüne geçecek mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.