Çift ön kameralı olacak! iPhone 15 Ultra özellikleri sızdırıldı

Çift ön kameralı olacak! iPhone 15 Ultra özellikleri sızdırıldı

ABONE OL
Aralık 1, 2022 09:58
Çift ön kameralı olacak! iPhone 15 Ultra özellikleri sızdırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir süredir sızıntılar ile gündeme gelen iPhone 15 ailesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Type-C girişiyle tanıtılacağı belirtilen iPhone 15 Ultra modelinin bazı teknik özellikleri belli oldu.

iPhone 15 Ultra özellikleri sızdırıldı

Avrupa Birliği Komisyonu, akıllı telefonlarda tek tip şarj girişini zorunlu hale getirdi. Gelecek yıl tanıtılacak iPhone 15 serisindeki en önemli değişikliğin Type-C teknolojisinin olacağı belirtiliyor. iPhone serisinde düşük veri aktarım hızı sunan Apple, nihayet kullanıcıların beklentilerini karşılayacak bir özellik ile karşımıza çıkacak.

iPhone 15 serisinde Apple tarafından üretilecek A17 Bionic işlemci kullanılacak. 3nm teknolojisiyle üretileceği belirtilen işlemci, TSMC’nin N3E mimarisi üzerine inşa edilecek. İddialara göre Apple, işlemci maliyetinin artması nedeniyle iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Ultra modellerine zam yapacak.


Kullanıcılar, iPhone 15 ile beklenen teknolojiye kavuşacak

Kullanıcılar, iPhone 15 ile beklenen teknolojiye kavuşacak

İddialara göre Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde fiziksel buton yerine Taptic Engine teknolojisine yer verecek.

Apple’ın radikal değişikliklerinden bir diğeri ise kamerada olacak. Şirketin iPhone 15 Ultra modelinin ana kamerasında Sony sensöre yer vereceği belirtiliyor. Bununla birlikte yeni modelde telefoto sensör ve ikili ön kamera da yer alacak.

iPhone 12, 13 ve 14 serilerinde köşeli kasa tasarımıyla karşımıza çıkan Apple, gelecek yıl tanıtacağı modellerde iPhone 6 benzeri tasarım diline geri dönecek. iPhone 15 serisinde titanyum çerçeve kullanılacağı sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.

Apple, iPhone 15 serisinde suya dayanıklılığı artırmak için fiziksel buton yerine Taptic Engine teknolojisini kullanacak. Yeni cihazların 2 TB depolama seçeneği ile geleceği tahmin ediliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.