AFAD, depreme müdahale eden personel sayısını açıkladı!

AFAD, depreme müdahale eden personel sayısını açıkladı!

ABONE OL
Şubat 6, 2023 21:46
AFAD, depreme müdahale eden personel sayısını açıkladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında büyük bir seferberlik başladı. Depremin ardından AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından bölgeye birçok ekip sevk edildi. Bunlarla birlikte AFAD, deprem bölgelerinde müdahalede bulunan personel sayısını açıkladı.

Arama ve kurtarma alanında toplam 9 bin 698 personel yer alıyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bir başka deprem de 13.24’te ve 7.6 büyüklüğünde oldu. Bu sarsıntılar, Kahramanmaraş’ın yanı sıra Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay’da da yıkıma neden oldu.

Depremin ardından başta AFAD olmak üzere bölgeye birçok ekip gönderildi. Bunlarla birlikte AFAD, yaptığı paylaşım sonucunda deprem bölgelerinde müdahalede bulunan personel sayısını açıkladı. Bu açıklamada AFAD, arama-kurtarma, psikolojik ve gıda gibi alanlarda binlerce yardımın olduğunu belirtti.




Cumhurbaşkanı açıkladı! 7 günlük milli yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 7 günlük milli yas ilan edildi. Karar sonrasında 12 Şubat’a kadar bayraklar yarıya indirilecek.

Açıklamaya göre bölgede görev alan toplam arama ve kurtarma personel sayısı 9 bin 698. Psikolojik destek için de 730 personel görev alıyor. Gıda ve beslenme alanında görev alan personel sayısı ise 975 şeklinde yer alıyor.

Ayrıca bölgeler için görevlendirilen araç sayısı 216 iken iş makinesi sayısı 1511 şeklinde Bunlarla birlikte Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından da pek çok personel görevde yer alıyor. Hatay’dan 60, İskenderun’dan 50, Mersin’den 25 personel sayısı bulunuyor.

Bunların yanı sıra Millî Savunma Bakanlığı tarafından da yardımlar geliyor. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu yardımlara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamasında toplam 3 bin 500 personelin arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti. Ayrıca sayılara gönüllülerin, uluslararası yardımın ve çeşitli kamu kurumlarının personellerinin dahil olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Deprem öncesi ve sonrası yapmanız gerekenlerle ilgili videomuzu da buradan izleyebilirsiniz.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.