Amazon’dan Netflix’i kızdıracak tweet: Halinize gülüyoruz sadece!

Amazon’dan Netflix’i kızdıracak tweet: Halinize gülüyoruz sadece!

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 08:55
Amazon’dan Netflix’i kızdıracak tweet: Halinize gülüyoruz sadece!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Netflix şifre paylaşımının önüne geçmek için yeni kural ve düzenlemeler getirmişti. Bu kapsamda artık Netflix şifrenizi aileniz veya ev arkadaşınız dışında biriyle paylaşmanız yasaklanmıştı. Amazon Prime Video ise Twitter’dan yaptığı paylaşımla bu düzenlemeyle dalga geçti. İşte konuyla ilgili detaylar…

Amazon Prime Video: Sadece gülüyoruz…

Netflix şifre paylaşım sorununu çözmek adına yeni bir düzenleme getirdi. Buna göre artık ev arkadaşınız veya aile bireyleriniz haricinde ortak bir Netflix hesabı kullanmanız mümkün değil. Ülkemizde dijital içerik platformlarının ücretlerinin artmasıyla birlikte birçok kullanıcı şifresini paylaşarak ortak hesap kullanmayı tercih ediyordu. Bu sayede maliyetlerde yarı yarıya düşmüş oluyordu.

Ancak gelen düzenleme ile açtığınız her yeni hesapta Netflix sizden ekstra ücret talep etmeye başladı. Böylece iki kişinin tek hesabı kullanması durumunda Netflix alması gereken çift hesap ücretini tahsil etmeye başladı. Amazon Prime Video UK ise bu durumu dalga konusu haline getirdi. Prime Video platformu içerisindeki Who’s Watching menüsünü Twitter hesabından paylaştı.



YouTube’un koltuğunda gözü var: Twitter’ın yeni video özellikleri!

Twitter YouTube olmanın peşinde mi? Yeni gelen Twitter video menüsü neyi ifade ediyor? İşte konuyla ilgili detaylar…

Bir Twitter kullanıcısıysa paylaşıma cevap olarak “Amazon Prime Video Netflix platformunu çok sert alkışladı” ibaresini kullandı. Prime Video UK sosyal medya yöneticileriyse çok geçmeden kullanıcıya cevap verdi. Prime Video kıkırdama ibaresi kullanarak “sizden de aynısını yapmanızı bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Bugünkü haliyle Amazon Prime Video’da şifre ve hesap paylaşımı yapılması bir sorun değil . Hizmet ayrıca, izleme geçmişinizi diğer kullanıcılardan ayrı tutabilmeniz için profil desteği de sunuyor. Buna ek olaraksa aynı anda 3 akış takip edilmesine de olanak sağlıyor. Kısacası Amazon Prime hesap ücretinin ödenmesi takdirinde hesabı kaç kişinin kullandığını çokta önemsemiyor.

Ancak her ne kadar şu an Amazon, Netflix ile dalga geçiyor olsa da ilerleyen süreçte Netflix bu düzenleme sayesinde ciddi karlar elde ederse Amazon da aynı sisteme geçmeyi düşünebilir. Bu iş aslında tamamen trendler üzerinden ilerliyor. Bu sebeple Netflix’in denediği yeni yöntemin sonuçlanması ardından diğer platformlarda bu konu hakkında ciddi olarak düşünmeye başlayacaktır.

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.