Android, iOS kullanıcılarını kıskandıracak bir özellik alıyor

Android, iOS kullanıcılarını kıskandıracak bir özellik alıyor

ABONE OL
Eylül 10, 2022 06:21
Android, iOS kullanıcılarını kıskandıracak bir özellik alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google, Android 13’ün beta programına oldukça kullanışlı bir özellik ekledi. Clear Calling (Net Arama) isimli yenilik sayesinde telefonla konuşurken arka plandan gelen sesler azaltılacak. Bu sayede özellikle gürültülü yerlerde arama yapmak daha pratik hale gelecek.

Android 13 Clear Calling ile aramalar daha net olacak

Google, Android 13’ün ilk beta sürümünde bazı değişiklikler yayınladı. Çok daha stabil bir işletim sistemi ve daha kullanışlı bir arayüz vadeden Android 13, aynı zamanda güvenlik yükseltmeleri alıyor. Keşfedilen yeni bir özellik ise telefon görüşmelerini çok daha “net” hale getirecek.

Clear Calling adındaki yenilik, halihazırda Android 13’ün ilk beta güncellemesiyle birlikte erişime açılmış durumda. Yazılım yoluyla telefon konuşmalarını daha net hale getiren bu özellik, Wi-Fi ile yapılan aramalarda (örneğin WhatsApp) çalışmıyor.


Telefonunuzu ele geçirmeden önce bu Android uygulamalarını silin!

Telefonunuzu ele geçirmeden önce bu Android uygulamalarını silin!

Google Play Store’da tüm çevrimiçi etkinliklerinizi yakından izlemekten tutun da banka hesabınızı boşaltabilecek uygulamalar tespit edildi.

Google, yeni özellik kapsamında aramaları dinlemediğini ve arama içeriğinin Google sunucularında depolanmadığının garantisini verdi. ABD’deki çoğu mobil operatör ile çalıştığı belirtilen Clear Calling, isteğe bağlı olarak devre dışı bırakılabiliyor.

Google’ın bir süredir yapay zeka ile arka plan sesleri üzerinde çalıştığını biliyoruz. Örneğin Meet için sunulan bir yenilik kapsamında köpek havlaması gibi arka plan seslerini engellemek mümkün oldu. Ayrıca Google’ın yeni kablosuz kulaklığı Pixel Buds Pro ilk defa aktif gürültü engelleme (ANC) sunuyor.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Android 13’teki Clear Calling özelliğinin Türkiye’de erişilebilir olup olmadığını henüz bilmiyoruz. ABD’de “çeşitli operatörler” ile çalıştığını düşünürsek, ülkemize de zamanla gelecektir. Apple’ın iOS 16 ile benzer bir özellik sunmadığını hatırlatalım.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.