DOLAR 27,7363 0.21%
EURO 29,4362 0.49%
ALTIN 1.657,190,01
BITCOIN 761450-0,51%
İstanbul
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple AR/VR başlığının ismi ve işletim sistemi ne olacak? İşte şirketin aldığı patentler

Apple AR/VR başlığının ismi ve işletim sistemi ne olacak? İşte şirketin aldığı patentler

ABONE OL
Mayıs 22, 2023 19:52
Apple AR/VR başlığının ismi ve işletim sistemi ne olacak? İşte şirketin aldığı patentler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple Reality Pro ismiyle sahne alması beklenen başlık hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Karma gerçeklik başlık söz konusu olduğunda diğer rakiplerinin gerisinde kalan Apple, çalışmalarını yoğunlaştırdı. Gelen bilgilere göre cihaz hazır durumda ve gerekli tüm başvurular yapıldı.

Apple, “xrProOS” ve “realityproOS” isimleri için de ticari marka başvurusu yaptı

2018’den beri gündemde olan ancak birçok farklı nedenden dolayı sahne alamayan cihaz için artık geri sayım başladı. Daha önce birçok önemli kaynak başlığa ilişkin önemli detayları paylaştı. Son günlerde Apple Reality Pro adına önemli adımlar atılıyor. Şirket, birçok terim için patent başvurusunda bulundu.

Bugün sabah saatlerinde bir Apple paravan şirketi tarafından “xrProOS” için ticari marka başvurusunda bulunuldu. Daha sonra da yine Apple paravan şirketi olduğu tahmin edilen Immersive Health Solutions LLC, “realityproOS” ticari markası için Yeni Zelanda’da başvuruda bulundu. Aynı şirket, başka ülkelerde de “realOS”, “Reality One”, “Reality Pro” ve “Reality Processor” gibi benzer terimler için başvuru yapmıştı.


Apple ve Samsung zirvede değil: En iyi kameraya sahip akıllı telefonlar!

Apple ve Samsung zirvede değil: En iyi kameraya sahip akıllı telefonlar!

Cihazları belirli standartlar altında test ederek kıyaslayan DxOMark, en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar listesini güncelledi.

Öte yandan Apple’ın birkaç farklı terim için ticari marka başvurusu yapmasının birkaç nedeni var. Başlık ve işletim sistemi için birden çok seçeneğe sahip olmayı hedefliyor. Ayrıca şirket, terimleri başkaları tarafından kullanmaktan koruyor. Önemli kaynaklar, başlıktaki işletim sisteminin realityproOS olabileceğini belirtiyor.

Apple Reality Pro

Yaklaşan WWDC 2023 etkinliğinde etkinliğinde sahne alacak olan Apple Reality Pro başlığı, bu yılın sonuna doğru seri üretime geçecek. Pandemi, çip krizi ve sonrasındaki ekonomik belirsizlik ortamı başlığın birçok kez ertelenmesine yol açmıştı. Başlık, geçtiğimiz aylarda 100’ü aşkın üst düzey Apple yöneticilerine düzenlenen bir etkinlikle şirket içinde tanıtılmıştı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.