Apple, bir popüler MacBook’tan daha desteğini çekti!

Apple, bir popüler MacBook’tan daha desteğini çekti!

ABONE OL
Eylül 1, 2023 17:23
Apple, bir popüler MacBook’tan daha desteğini çekti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple, eskiyen ürünlerini vintage listesine eklemeye devam ediyor. Bu listeye dahil edilen cihazlar, şirketten yazılım veya güvenlik güncellemesi almıyor. Ayrıca Apple, resmi olarak tamir desteğini de bitiriyor. Vintage ürünlerin yeni üyesi ise 2017’de çıkan MacBook Pro oldu.

Touch Bar’lı 2017 MacBook Pro’ya elveda

2017’de piyasaya sürülen Touch Bar’lı 13 inç ve 15 inç MacBook Pro modelleri artık Apple’dan destek almayacak. Bu modeller ile birlikte 15 inç 2015 MacBook Pro da eski ürünler listesine dahil edildi. Bu, şirketin onarım veya servis hizmeti sağlamayacağı anlamına geliyor.

Apple’ın vintage listesine eklediği ürünler genellikle 5 yıl veya daha uzun süre önce piyasaya sunulan modelleri kapsıyor. Bu yüzden 2017 ve 2015 model MacBook Pro’ların desteğinin kesilmesi çok da şaşırtıcı değil.


M3 işlemcili MacBook Air ve Pro için can sıkan gelişme!

M3 işlemcili MacBook Air ve Pro için can sıkan gelişme!

Eylül ayında vitrine çıkması düşünülen M3 işlemcili MacBook Air ve MacBook Pro gecikmeli gelebilir. İşte ayrıntılar!

2017 model 13 inç veya 15 inç MacBook Pro kullanıyorsanız, bu yılın sonlarında erişime açılacak macOS 14 Sonoma’yu alamayacaksınız. Aslında 2017 veya daha önceki yıllarda sunulmuş herhangi bir Mac modelinin Sonoma ile uyumsuz olduğunu belirtelim. Apple, tek istisnayı 2017’de çıkış yapan iMac Pro için uygulayacak.

İlk olarak 2016’da tanıtılan Touch Bar, Apple’ın 2021’de kullanımdan kaldırdığı bir tasarım oldu. Şirket bunun yerine fiziksel fonksiyon tuşlarına geçiş yaptı. 13 inç MacBook Pro ise Touch Bar’a sahip tek güncel model olarak öne çıkıyor.

MacBook Touch Bar

Apple, 2017 modellerinin kullanımdan kaldırılmasıyla birlikte, yeni nesil M3 işlemcilerine sahip MacBook Pro modellerini tanıtmaya hazırlanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.