Apple bir ülkede daha yenilenmiş iPhone 13 satmaya başladı!

Apple bir ülkede daha yenilenmiş iPhone 13 satmaya başladı!

ABONE OL
Mart 14, 2023 08:00
Apple bir ülkede daha yenilenmiş iPhone 13 satmaya başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıllı telefon pazarında artan fiyatlar nedeniyle son yıllarda yenilenmiş telefonlar daha cazip hale gelmeye başladı. Bu gibi ürünler donanım ve yazılım açısından çeşitli testlerden geçiriliyor ve arıza gibi durumlarda ise onarımı yapılarak çalışır ve sorunsuz bir şekilde uygun fiyatlara yeniden satışa çıkarılıyor. Apple da bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden birisi. Son olarak ABD’li üretici bir ülkede daha yenilenmiş iPhone 13 satmaya başladı.

Apple, ABD’de yenilenmiş iPhone 13 satmaya başladı

Apple, iPhone modellerini bir süredir resmi web sitesi üzerinden Refurbished iPhone hizmeti altında satışa sunuyor. Ocak’ta İngiltere, İspanya, İtalya ve Almanya’da yenilenmiş iPhone 13 serisi satmaya başlayan şirket şimdi de ABD için aynı kararı aldı.

Bu noktada kritik bir detay olduğunu belirtelim. Zira Avrupa’nın aksine ABD’de mini modelinin yenilenmiş sürümü satışa çıkmadı. Öte yandan şirketin yenilenmiş telefon hizmeti her ülkede mevcut değil. Maalesef Türkiye de bu uygulamadan faydalanamayan ülkelerden birisi.


iPhone 15 tasarımı ne kadar farklı olacak?

iPhone 15 tasarımı ne kadar farklı olacak?

iPhone 15 hakkında her gün yeni bir bilgi ortaya çıkarken, paylaşılan son video iPhone 14 ile olan tasarım farklarını ortaya çıkarıyor.

Fiyat konusu ise Avrupa’dakine benzer bir durumda. Zira yenilenmiş iPhone 13 modellerinin fiyat etiketleri piyasanın ortalama yüzde 15 altında. Bu noktada standart model 619, Pro 759 ve Pro Max ise 849 dolara satılıyor.

Yenilenmiş (Refurbished) telefonlar genellikle düşme, kırılma, çizilme vb. nedenlerle tamir görüp sıfıra yakın hale getirilmeye çalışılan ürünler olarak biliniyor. Bu tarz telefonları özellikle bütçesi sıfıra yetmeyen tüketiciler satın alıyor. Aslında alternatif olarak ikinci ele yönelmek de mümkün. Ancak yenilenmiş telefon modelleri garanti kapsamına giriyorken, ikinci ellerde böyle bir imkân maalesef bulunmuyor.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.