DOLAR 27,7727 0.14%
EURO 29,2415 -0.22%
ALTIN 1.725,013,54
BITCOIN 7476160,05%
İstanbul
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Apple CEO’sunun bu yıl kazanacağı para dudak uçuklatıyor!

Apple CEO’sunun bu yıl kazanacağı para dudak uçuklatıyor!

ABONE OL
Mart 12, 2023 02:36
Apple CEO’sunun bu yıl kazanacağı para dudak uçuklatıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en değerli şirketi Apple, yıllardır Tim Cook tarafından yönetiliyor. Bu yılın başında Apple CEO’su Cook’un alacağı maaş belli olmuştu. Yıl boyunca kazanacağı miktar yönetim kurulu tarafından onaylandı. 2022’ye kıyasla yüzde 40 daha az kazanacak olan Musk, hisse gelirleriyle birlikte neredeyse 50 milyon dolar alacak.

Apple CEO’su Cook neredeyse 50 milyon dolar alacak

Yıllık hissedarlar toplantısında konuşan Apple yatırımcıları, Apple’ın finansal hedeflerine ulaşması durumunda CEO Tim Cook için 50 milyon dolara yakın bir ödeme planladı. Paket, 3 milyon dolarlık maaş, 6 milyon dolarlık nakit ikramiye ve 40 milyon dolar değerinde hisse senedi ödüllerini içeriyor.

Bu, Tim Cook’un 2022’de aldığı 99 milyon dolarlık pakete önemli bir düşüşe işaret ediyor. Ancak şirketin yönetici maaşına yaklaşımındaki değişikliği de yansıtıyor. Yeni plana göre, Cook’un ödemeleri şirketin genel performansına bağlı olacak.


Apple’dan dev ekranlı HomePod! İşte ilk detaylar

Apple’dan dev ekranlı HomePod! İşte ilk detaylar

Kıdemli analist Ming-Chi Kuo’nun yaptığı paylaşıma göre Apple, gelecek sene 7 inç ekranlı HomePod sunacak! İşte detaylar..

Hissedarlar ayrıca diğer üst düzey Apple yöneticilerinin maaşlarını da belirledi. Buna göre COO Jeff Williams, genel danışman Katherine Adams, satış müdürü Deirdre O’Brien, hizmet şefi Eddy Cue, yazılım başkanı Craig Federighi ve CFO Luca Maestri’nin de aralarında bulunduğu yöneticilerin 2023’te yaklaşık 27 milyon dolar kazanması bekleniyor.

Hissedar toplantısı dahilinde bazı öneriler ise reddedildi. Bunlar arasında Çin’deki fabrikalara olan güven ve ücretler hakkındaki artışlar yer alıyordu. Ayrıca yönetim kurulu üyeleri yeniden seçildi. Al Gore ve Tim Cook’u yönetim kurulundan çıkarılma önerisi kabul edilmedi.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Siz Apple CEO maaş bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.