Apple, iOS 17 ile iPhone kilit ekranını baştan tasarlıyor!

Apple, iOS 17 ile iPhone kilit ekranını baştan tasarlıyor!

ABONE OL
Mayıs 24, 2023 19:09
Apple, iOS 17 ile iPhone kilit ekranını baştan tasarlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple, 5 Haziran tarihinde düzenleyeceği WWDC 2023 etkinliğinde iOS 17’yi duyurmaya hazırlanıyor. Yeni işletim sistemi hakkında birçok özellik sızdırılmış olsa da, akıllı ekran benzeri bir deneyim sunacağı ilk kez ortaya çıktı. Bloomberg’in iddiasına göre iOS 17, widget desteğini artırarak akıllı ekran gibi kullanılacak.

iOS 17, iPhone’ların akıllı ekran gibi kullanılmasını sağlayacak

Bloomberg tarafından hazırlanan rapora göre iOS 17’nin en önemli özelliklerinden biri, iPhone’u akıllı ekrana dönüştüren yenilenmiş kilit ekranı olacak. Bu yeni özellik ile kullanıcılar; kilit ekranında takvimi, bildirimleri ve alarmlarını görebilecek.

iOS 17, Amazon Echo Show ve Google Nest Hub gibi popüler cihazların tasarımını iPhone’a getirecek. Bloomberg’in iddiasına göre yeni özellik sayesinde iPhone yan yatırıldığında kilit ekranı dinamik ve bilgilendirici bir arayüze dönüşecek. Kullanıcılar, cihazın kilidini açmadan önemli bilgilere erişebilecek.


Apple, Samsung’un iPhone satışlarından pay almasını istemiyor!

Apple, Samsung’un iPhone satışlarından pay almasını istemiyor!

Apple Samsung ile ekran anlaşmasını bitirebilir! Apple artık kendi Micro LED panellerini üretecek. İşte detaylar…

Aslında halihazırda Google buna benzer bir kilit ekranı özelliği sunuyor. Android 10 ile birlikte duyurulan özellik, yine de birçok işlevi gösterme yeteneğine sahip değil. Bu yüzden Apple, Amazon Fire tabletine benzer bir tasarım üzerinde çalışıyor.

iOS 17 ile etkileşimli kilit ekranının tanıtılması, Apple’ın akıllı ev teknolojilerine olan bağlılığını gösteriyor. Şirket, akıllı ekranları ve diğer cihazlar ile entegre ederek, kullanıcılara daha geniş bir ekosistem sunmayı vadediyor.

Apple’ın, iOS 17 güncellemesine ek olarak, widget’lara odaklanan watchOS için büyük bir tasarım değişikliğine gitmesi bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.